Новость из категории: Новини

На Сумщині ініціаторці «замінування» відділку поліції загрожує кримінальна відповідальність за хуліганство

Раніше судима жінка, маючи на меті «протренувати» місцеву поліцію, підкинула на ганок Білопільського відділення поліції ляльку, що імітувала замаскований вибуховий пристрій. В результаті її дій полісмени змушені були на кілька годин перекрити рух на автостраді регіонального значення та евакуювати працюючих неподалік будівельників. Її дії правоохоронці кваліфікували як хуліганські, відтак, «тренерці» загрожує до 5 років обмеження волі. Подія сталася в Білопілля, надвечір. Увагу правоохоронців привернула лялька, залишена кимось біля вхідних дверей відділення. Незвична річ у незвичному місці викликала відповідні підозри та реакцію. Оскільки поруч адмінприміщення, розташованого в центрі Білопілля, проходить автотраса регіонального значення, а поруч розміщені близько десятка магазинів, стадіон та житлові будинки, правоохоронці, аби запобігти можливим людським жертвам, змушені були перекрити рух на небезпечній ділянці та перенаправити автотранспорт, в тому числі й автобуси приміського та міжміського сполучення, через інші вулиці райцентру.

Крім того, були евакуйовані працівники комунального сектору Білопільської міськради, що виконували неподалік будівельні роботи. На місце події негайно прибули викликані експерти-вибухотехніки. Вони вилучили підозрілу «знахідку». З‘ясувалося, що жодної загрози для оточуючих вона не представляє. «Менше ніж за годину поліцейські встановили і «власницю» ляльки, - коментує ситуацію начальник Білопільського відділення поліції Сергій Курочка. - Вона добре знайома нашим працівникам. Раніше судима за майнові злочини 50-річна жителька сусіднього містечка нещодавно звільнилась з місць позбавлення волі, де відбувала покарання за крадіжки, а нині веде антигромадський спосіб життя та зловживає спиртним». Жінка зізналась – в такий спосіб вона вирішила «протренувати» працівників поліції.
 
Знайденій на смітнику ляльці вона запхала під одяг вату, імітуючи таким чином замаскований вибуховий пристрій, після чого залишила свій «сюрприз» біля вхідних дверей адміністративного приміщення районного відділення поліції. За тим, що відбувалося, вона спокійно спостерігала з протилежного боку вулиці. Сьогодні стосовно жінки відкрито чергове кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство). Їй оголошено про підозру у вчиненні даного злочину. Подібні «жарти» можуть коштувати їй до 5 років обмеження волі.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости