Новость из категории: Статті

Березівська територіальна громада: думки вголос

Першій об’єднаній територіальній громаді Сумщини – Березівській ОТГ виповнилося два роки. Наскільки успішною вважають її діяльність за цей період прості люди й керівники. Про це йдеться у матеріалі tv.sumy.ua/ , який пропонуємо вашій увазі.

« Побоювались, думали, що нам буде менше уваги приділено. Але зараз бачимо, що нам також приділяють дуже велику увагу. Ми буваємо в Березі, бачимо, який ремонт у Березі і який у нас, тісно співпрацюємо, один одного стали краще знати», – каже мешканка с.Слоут Березівської ОТГ Наталія.

«В нас який садочок гарний, у нас який центр красивий, у нас Фельдшерсько-акушерський пункт он взагалі хороший, у нас гарні лікарі. Ну що я можу сказати? У нас начебто все трішки до кращого йде», – каже Галина, мешканка с.Береза Березівської ОТГ.

« А що тут кращого? Кращого нічого нема. Дороги як були через села негодні, так вони і є, що по цій, Шосткинській трасі, що по Ямпільській. Тільки ось ремонт кантори, в центрі більш-менш.. А так, більше нема нічого», – говорить Петро, мешканець с.Береза Березівської ОТГ

У 2016-му році Березівська ОТГ отримала 9,6 мільйонів гривень державної субвенції на розвиток інфраструктури, у цьому році – 6,1 мільйонів. За ці кошти та з допомогою іноземних інвесторів закупили техніку у села ОТГ і зробили ремонти. Зокрема, у закладах освіти і культури, медичних пунктах та адмінприміщеннях.

«Ми стали ініціаторами об`єднання в громаду, тому що ми зразу побачили, що тут є більше можливостей. І не прогадали. Зразу кошти надійшли для ремонту доріг, нашої соціальної інфраструктури. Люди, навіть ті, які зовсім не вірили в це, вони кажуть, що да, дійсно, своїм лише маленьким селом, своєю сільрадою ми цього б не зробили», – розповідає Олена Щебедько, в.о. старости с.Шевченкове, Березівської ОТГ.

«Те, що ми виконуємо і можна побачити – це дуже важливо. Але на сьогодні один із наших напрямків роботи – на майбутнє нам хотілося б більшого розуміння, підтримки саме від жителів громади», – каже голова Березівської ОТГ Надія Артеменко.

Загалом на Сумщині упродовж двох років з`явилося 29 об`єднаних територіальн

За інформацією регіональних електронних ЗМІ



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости