Новость из категории: Новини / Події

В Сумах поліція затримала браконьєрів

Трьох жителів Сум затримали працівники патрульної поліції, в той час, як вони з рибою та незаконними знаряддями лову знаходилися біля річки Псел.

В Сумах поліція затримала браконьєрів

Вчора увечері, неподалік від залізничного мосту через річку Псел, наряд поліції Управління патрульної поліції ГУНП в Сумській області виявив трьох чоловіків, які здійснювали незаконний вилов риби забороненими знаряддями лову. На місце пригоди правоохоронці викликали рибоохоронний патруль, та встановили особи порушників. Ними виявилися троє жителів обласного центру 28-ми, 39-ти та 42-х років. Чоловіки вже не вперше займаються незаконним рибним промислом та мають для цього все необхідне.

В Сумах поліція затримала браконьєрів

Представники рибоохоронного патруля вилучили у браконьєрів шість сіток, загальною довжиною 385 метрів, гумовий човен, 187 штук рибин, добутих незаконно. Зокрема таких видів, як щука, окунь, головень, плоскирка та плітка.

Затримані зловмисники, за даними рибоохоронного патруля, спричинили шкоду водним біоресурсам на суму дев’ять тисяч гривень. Крім штрафу за незаконний вилов (ст. 85 ч.4 Кодексу України про адміністративні правопорушення), правопорушникам ще нарахують штраф за кожну виловлену рибину. Наприклад, законом передбачається за незаконно виловленого судака – 510 гривень, сома — 425, форелі або щуки — 340, сазана (коропа) — 306, білого амура — 255, товстолобика — 255, білизни (жереха) — 255, рибця звичайного — 255, ляща — 170, лина — 119, плітки — 85, краснопірки — 68 гривень, тощо. Поліція та природоохоронні органи, на які покладено завдання збереження рибних ресурсів України закликають всіх рибалок-любителів, рибалок-спортсменів та рибалок-промисловиків дотримуватись правил лову риби та берегти флору і фауну рік та озер України.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости