Новость из категории: Новини

На Сумщині полісмени повернули батькам малолітнього «мандрівника»

Посварившись у школі з однокласником, 8-річний хлопчик пішки вирушив з Сум до одного з райцентрів, де проживає його бабуся. Невідомо, чим би закінчилась для дитини піша «подорож» автотрасою, якби малого не помітив та не підібрав працівник Сумського районного відділу поліції. Того дня Роман Бондаренко службовою автівкою повертався до райвідділу поліції, коли на автодорозі Суми – Білопілля побачив хлопчика, котрий з шкільним наплічником на спині простував вздовж траси в сторону сусіднього містечка. Поруч дитини правоохоронець не побачив нікого з дорослих, хто б міг супроводжувати малого.

Тож офіцер зупинив машину і підійшов до хлоп’яти. Завівши розмову з малим мандрівником, працівник поліції дізнався, що той - учень однієї з міських шкіл, і йде пішки в м.Ворожба Білопільського району, до бабусі. Хлопчик вже подолав майже три кілометри з 55-кілометрового шляху. Школяр розповів поліцейському, що думка відвідати бабусю, яка проживає у сусідньому районі, прийшла йому в голову після того, як перед уроками у нього стався конфлікт з однокласником, який нібито образив його і вдарив. Тож хлопчина вирішивши, що йому немає чого робити в одному класі з кривдником, і вирушив у дорогу.
 
Поліцейський, дізнавшись у малого мандрівника телефон батьків, зв’язався з ними. Для тата, мами і другої бабусі дзвінок з поліції виявився цілковитою несподіванкою. За дитиною прибули всі втрьох, і емоцій не стримували. Ніхто з них навіть уявити не міг, що таке може трапитись з дитиною. Батьки подякували поліції за повернення сина, та пообіцяли спільно з педагогами з’ясувати, що ж насправді трапилося того дня між школярами в навчальному закладі.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости