Новость из категории: Новини

Вшанували героїв Майдану

21 листопада, на річницю вікопомних подій на Євромайдані відбулися урочистості біла пам’ятного знака Героям Небесної Сотні. Представники місцевої влади, депутати, громадський актив, військові, студентська молодь, прості глухівчани прийшли, щоб знову звернутися до тих подій, висловити свою громадянську позицію, вшанувати пам’ять полеглих за гідність, незалежність і свободу України. Загалом зібралося близько сотні з малим людей. Перед ними виступив міський голова Мішель ТЕРЕЩЕНКО.

Він зазначив, що події Євромайдану знаменували новий період в історії країни, а прагнення українців, які вийшли захищати свою гідність та європейський вибір чотири роки том, у більшості, залишилися без задоволення. Для побудови держави, якої гідний наш багатостраждальний народ, нормальної економіки, життя без корупції, реальної незалежності, треба зробити дуже й дуже багато. Боротьба, розпочата на Майдані, продовжується, і нам належить зробити багато, щоб щоб загибель наших Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, не була даремною. На мітингу традиційно виконувався національний славень, пам’ять загиблих борців вшанували хвилиною мовчання. Частина патріотичної громадськості Глухова, зокрема представники ВО «Свобода», вирішили провести ще одне зібрання, на тому ж самому місці, о 17.00.

Їхній захід був не таким людним – декілька десятків людей. При всьому тому, тут, у неформальній атмосфері, дуже відчувався пульс життя. Під проводом благочинного церкви Київського патріархату отця відбулася заупокійна літія по загиблим за Україну, а у виступі «свободівця» Віктора РЕШЕТНЯКА жваво зачіпалися проблеми глухівського сьогодення. Йшлося, зокрема, про низьку громадську активність глухівчан, яка, на думку оратора, не дає повною мірою реалізувати у місті перетворення, започатковані Євромайданом.
 
Вл. інф., фото Оксани ДРУПП


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости