Новость из категории: Новини / Події

За незаконний промисел риби путивльському браконьєру загрожує кримінальне покарання

На Путивльщині рибоохоронний патруль затримав місцевого жителя, який промишляв незаконною ловлею риби на водоймі поблизу села Волинцеве. Поліція відкрила кримінальне провадження та розпочала слідство.

За незаконний промисел риби путивльському браконьєру загрожує кримінальне покарання

На водоймі поблизу села Волинцеве Путивльського району працівники Сумського рибоохоронного патруля затримали 35-річного жителя Путивля, що за допомогою сіток з гумового надувного човна здійснював незаконний лов риби. У чоловіка природоохоронні органи виявили і вилучили 14 сіток та човен. На момент затримання, здобиччю «рибака» стали 17 кілограмів риби, серед яких 69 щук, 57 срібних карасів, 58 плотвичок, а також красноперки, окуні та плоскирка. Збиток, який зловмисник завдав рибним ресурсам держави складає понад тридцять тисяч гривень.

Стосовно зловмисника рибоохоронний патруль склав адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, та передав чоловіка поліції.
Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або навіть обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись установлених Правил любительського та спортивного риболовства. У випадку виявлення порушень, прохання терміново повідомляти на «гарячу» лінію рибоохоронного патруля за телефоном: (096) 83-82-570 або на українську безкоштовну «горячу» линию за телефоном 0-800-50-52-50.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости