Новость из категории: Новини

Кримінал

Замерз

Ще не прийшли великі морози, а вже маємо першу жертву переохолодження.

Мешканці однієї з глухівських вулиць нещодавно звернули увагу на чоловіка, який «спочивав» просто неба, зовсім ні на що не реагуючи. Викликали «швидку», де у бідолахи швидко діагностували серйозне переохолодження і негайно відправили його до реанімації. Втім, це виявилося даремним – чоловік помер.

Як з’ясувалося, покійний, 52 років, раніше засуджуваний, ніде не працював, жив за рахунок пенсії 90-річної матері. Сусіди на питання кореспондента: чому не надали допомогу людині, яка довго лежала на холоді, відповіли, що нічого не бачили, оскільки на вулиці було темно; щоправда собаки сильно гавкали, але таке трапляється доволі часто – подумали, що й цього разу з’ясовують якісь свої собачі справи.

За інформацією Оксани КОВАЛЬОВОЇ

ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ОРГАНІЗМУ
При легкому ступені переохолодження з'являються озноб, м'язове тремтіння, загальна слабкість, важке пересування, збліднення шкіри. Постраждалого необхідно тепло одягти, напоїти гарячим чаєм або кавою, змусити виконувати інтенсивні фізичні вправи. Подальше перебування на свіжому повітрі в цей день припинити.
Середній ступінь характеризується синюшністю губ і шкіряних покривів, ослабленням дихання, пульс стає рідшим, з'являється сонливість, втрачається спроможність до самостійного пересування.
При важкому ступені може настати втрата свідомості. Життєві функції поступово згасають.
Заходи першої допомоги:
При середньому і важкому ступені постраждалого треба розтерти вовняною тканиною, зігріти під теплим душем (якщо його поміщають у ванну, то температуру води підвищують поступово від 30-35оС до 40-42°С), зробити масаж усього тіла. Потім тепло одягти та здійснювати поступове зігрівання, щоб не було різкого перепаду температур.
За інформацією пр ес-служб и ГУ ДФС у Сумській області

 

Ознаки переохолодження: озноб, тремтіння, синюшність шкіряних покривів, губ, зниження температури тіла, біль у пальцях рук і ніг, позіхання, гикавка, втрата свідомості. У постраждалого наступає апатія, сонливість, загальна слабкість, поверхневе дихання.

При легкому ступені переохолодження постраждалого необхідно тепло одягти, напоїти гарячим чаєм або кавою, змусити виконувати інтенсивні фізичні вправи. Перебування на свіжому повітрі в цей день припинити.

Олександр МЕЛЬНИК, завідувач НКП ЦО

Знову раритетні книги та монети

Доволі часто інформуємо читача про виявлення у тих, хто перетинає кордон на ближніх пунктах пропуску, книг і старих грошей, заборонених до вивезення з України.

Ось і наприкінці минулого тижня на МПП «Бачівськ» серед особистих речей громадянина Росії, що прямував додому на своєму авто «зеленим коридором», виявлено при митному догляді книги релігійної тематики 1889 та 1926 рр. видання, та 7 румунських монет 1940, 1942 та 1943 ррр. номіналом 100 та 200 леїв. Все це добро направлено на експертизу, складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного Кодексу.

«DAF»: подвійне дежавю через декілька днів

Зовсім недавно на наших шпальтах йшлося про виявлення на МПП «Катеринівка» узбецької вантажівки з невідповідністю ідентифікаційних номерів тим, що зазначені у реєстраційних документах.

І ось, за декілька днів на тому ж таки митному посту, тепер аж на двох вантажівках 2009 р. в. зазначеної марки ,вже турецької реєстрації, що в`їжджали до України, прикордонники знову виявили аналогічне порушення.

Як і узбецький «DAF» раніше, автомобілі передали до поліції, а на водіїв складено адмінпротоколи за все тією ж ст. 121-1 КпАП (експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах) .

За інформацією ДПСУ

Смертельна сила почуттів

Любов до коханої підштовхнула 52- річного мешканця Ярославця підняти руку на рідну матір.

Коли старенька відмовилася впускати додому на помешкання його кохану, він взявся її бити, а потім і задушив.

Про смерть 80-річної пенсіонерки до кролевецької поліції повідомила місцева фельдшерка. На момент прибуття правоохоронців син перебував на місці злочину, і не відпирався від його скоєння. Начальник поліцейського відділу розповів, що підозрюваний раніше мав проблеми з законом, і відбув термін ув’язнення.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального Кодексу (вбивство), санкція якої передбачає від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости