Новость из категории: Новини / Новини з відео

Сессия: опять ни программы, ни бюджета - часть 2 (видео+фото)

К исходу прошлой недели по инициативе городской власти возобновились попытки созвать, в конце – концов, сессионное заседание горсовета. Они были предприняты два раза – и ровно столько же провалены, прежде всего, по причине неявки депутатов «антимэрских» фракций.

 

Н
аиболее ясно их позиция изложена в совместном, опубликованном на FB 27 января политическом обращении городских организаций «Воли народа», БПП «Солидарность» и УКРОП, где предложенный властью вариант бюджета назван лоббистским. Разместить здесь его полный вариант затруднительно, ввиду немалых размеров, но кое-что, отражающее суть намерений оппозиционеров - вполне. Итак:

 

Ми, депутати Глухівської міської ради від опозиції, висловлюємо протест щодо протизаконних та проти правових дій міського голови Терещенка Мішеля, секретаря міської ради Демішевої Олени, заступника міського голови Вискуба Олександра, та їх прибічників. Наша вимога одностайна й тверда: ми не будемо голосувати за антисоціальний лобістський проект бюджету на сесіях міськради… заявляємо, що поданий на розгляд народних обранців проект бюджету на 2018 рік не відповідає інтересам громади, а його автори лобіюють інтереси Мішеля Терещенка та підконтрольних йому чиновників.

Нині керівництво Глухівської міської ради одноосібно, без дієвої участі депутатів, представників інтересів саме громади міста Глухова, вирішують свої «шкірні» питання й пропихають їх на затвердженні сесії.

В умовах, коли керівництво міста не має депутатської більшості , але наполягає на своєму проекті, не дослуховуючись до пропозицій інших представників громади, ми не бачимо сенсу брати участь у фарсі. До того ж міський голова одноосібно закрив сесію, не розглянувши інші питання порядку денного

У проекті бюджету…вміщені статті видатків відверто лобістського характеру. Натомість не в повному обсязі передбачені кошти на заробітну плату медикам й освітянам. Незабезпеченість по зарплаті медпрацівникам складає понад 10 млн. грн.., освітянам – близько 2 млн. Хіба це народний бюджет?

Депутати – опозиціонери 26 січня не брали участі в роботі сесії Глухівської міської ради, де знову був винесений проект бюджету міста Глухова в тій же редакції, і знову проігноровані депутатські поправки до бюджету….

Коаліція, яка вважає себе більшістю і яка на даний момент не може прийняти жодного рішення та нести відповідальність за нього, повинна негайно повідомити депутатів про свою неспроможність працювати для громади. Ми готові створити нову коаліцію, яка дійсно буде працювати для глухівчан і вирішувати питання щодо життєзабезпечення нашого рідного міста.

Согласитесь, это очень напоминает ультиматум, и подтверждает неоднократно высказывавшиеся ( в т. ч. и со страниц нашего издания) опасения по поводу возможного реванша бывших регионалов. Ссылки на нежелание власти согласовывать программные и бюджетные, учитывая постоянное игнорирование представителями «меньшинства» заседаний бюджетной комиссии, можно считать мелким лукавством. Похоже, умы некоторых депутатов, которые любят подчеркнуть при каждом удобном случае, что максимально отдалёны от политики, занимает именно политика, причём в её самом неприглядном – политиканском варианте. Призывают идти на уступки – но сами не уступают и пяди своих интересов, призывают к конструктивному подходу – и не идут на диалог, отказываются не то что согласовывать позиции – общаться со своими коллегами по горсовету.

Впрочем, любая оппозиция стремиться поменять свой статус на более завидный. На то она и оппозиция! Здесь надо признать, что нынешнее большинство на сегодня де-факто, действительно, таковым уже не является. Пожалуй, стоит обратить вот на такую информацию, посвящённую несостоявшемуся сессионному заседанию 26 января, с FB-страницы пресс-секретаря Мишеля Оксаны ДРУПП:

Так, на сьогоднішнє, вже вдруге скликане, засідання сесії, яким передбачалося прийняття бюджету міста на 2018 рік, не змогла з’явитися депутат міської ради, що віднедавна працює в поліції. Іі несподівано викликали на роботу саме на той час, який співпав з часом проведення сесії .
Вкотре ігнорує прийняття важливих рішень депутат Тетяна Михайлик, давно вже шантажуючи коаліцію своїми особистими забаганками. Промерські депутати не голосують за приватизацію підвального приміщення, яке вона орендує для проведення в ньому занять спортивного клубу «Ринг-Татамі», бо мешканці будинку по Києво-Московській не надають на це своєї згоди…

Отож, на сесію з’явилися: Белінський Д., Буйков О., Буйков С., Демішева О., Деркач С., Заїка В, Ільїна Н., Кіяшко А., Колоша М., Мандріка В., Сахошко Ю., Сегеда Т., Фетищенко В., Товстуха П..

Без поважних причин були відсутні: Бурлака Ю., Гриб В.,Громак А., Гурець Е.,Карлов А., Михайлик Т., Москаленко А, Овсянко Г., Прокопенко В., Рябуха А., Савицька І., Савицький О., Скрипник Є., Сорока С., Халявко М., Хоруженко Т.

Сама Татьяна Владиславовна решительно отрицает обвинения в свой адрес:

Ще вчора, до початку засідання сесії міської ради, я повідомила секретаря міської ради про те, що не зможу бути присутньою на пленарному засіданні: другий день я перебуваю на лікарняному. Те саме я підтвердила їй сьогодні. Минулі сесії я була присутня.
Три дні тому міський голова через свого заступника О.Вискуба запропонував мені обійняти посаду заступника Глухівського міського голови. Ту саму інформацію мені підтвердив і інший відповідальний працівник виконкому. Від пропозиції я відмовилася.
Сьогодні вони звинувачують мене у саботажі та відсутності на сесії депутатів нашої фракції, яка складається з трьох осіб. Депутат Ю.Сахошко – сьогодні була присутня у залі, Т.Михайлик перебуває на лікарняному, депутат Т.Смирнова - на тривалому лікуванні.

Андрей КОВАЛЕНКО, фото Романа МАТЮЩЕНКО

 

 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости