Новость из категории: Статті

Як Андрій Деркач та нардепи від Сумщини голосували за автокефальну українську церкву: із шести — троє «за»

19 квітня у Верховній Раді відбулось голосування щодо звернення президента Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія І щодо надання томосу про автокефалію Православної церкви в Україні. Проект постанови «Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні» підтримали 268 народних депутатів, із них — шестеро від Сумщини. Зокрема, підтримали проект постанови Олександр Сугоняко, Олег Медуниця, Микола Лаврик. Утримався — Андрій Деркач.

Владислав Бухарєв, Ігор Молоток — відсутні. «Проти» проголосувало 36 народних обранців, переважно із групи «Відродження» та фракції «Опозиційний блок. Утримались — лише троє.
Цікаво й те, що «Воля народу» більшістю голосів своєї групи у Верховній Раді підтримали автокефалію української церкви на противагу своїм глухівським однопартійцям від «Волі народу», які категорично відмовились проголосувати на сесії міськради за виділення землі для будівництва храму Української Православної Церкви у Глухові. Так само вчинили й місцеві депутати від президентської партії «Блоку Петра Порошенка».
Поіменне голосування

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости