Новость из категории: Новини

«Сміттєві» послуги подорожчають

Товариство з обмеженою відповідальністю «Зеленбуд» повідомляє про намір щодо підвищення тарифів на послуги з вивезення твердих потових відходів (ТПВ).

Причина, як зазначено в спеціальному оголошенні, значне зростання «міні малки» та інших витрат - на пальне, електроенергію, комунальні послуги, запчастини, деталі та вузли до автомобілів. Чинний тариф на вивезення твердих побутових відходів ТОВ «Зеленбуд» встановили ще на початку 2015 р. (рішення виконкому № 18 від 06.02. 15). За понад три роки, як відомо, нічого не здешевіло, а навпаки - суттєво зросло в ціні. Для порівняння: дизпаливо на початку 2015 р. коштувало десь 16 грн. за літр, а нині - 27 грн. Тож нині, як стверджують на підприємстві, «Зеленбуд» не має можливості робити в потрібних обсягах поточні і капітальні ремонти устаткування, закуповувати нову техніку. Вивезення відходів для нього стало збитковим.

Взагалі, послуги з вивезення ТПВ мають подорожчати на 77,2 %. Місячна вартість послуг на споживача може зрости з 6,17 до 10,93 грн. ТОВ «Зеленбуд» наводить відповідні розрахунки планових витрат собівартості тарифу з вивезення ТПВ та його структури. Ось як виглядає, зокрема, динаміка прямих матеріальних витрат:

- оренда транспортних засобів: 36,33 грн./м3

- витрати на оплату праці: 23,08 грн./м3

- єдиний соціальний внесок: 5,08 грн./м3

- витрати на збут: 2,40 грн./м3

Адміністративні витрати: 8,81 грн./м

Всього: 75,70 грн./м3

У зверненні ТОВ також зазначається: «З метою недопущення утворення стихійних сміттєзвалищ, правильної організації повного збирання побутових відходів у м. Глухові з подальшим знешкодженням на полігоні повідомляємо про необхідність затвердження відповідного тарифу. В результаті підвищення тарифів передбачається поліпшення фінансового стану підприємства, що збільшить надходження до місцевого бюджету та вирішить проблеми поліпшення технічного обслуговування транспортних засобів.»

Зазначимо, що запропонований варіант підвищення не є остаточним. Протягом 15 днів з дня опублікування цього оголошення (на момент нашої публікації – близько 10 днів) гліхівчани можуть надіслати на цей предмет свої зауваження та пропозиції, в письмовому вигляді, за адресою: 41400, м. Глухів, вул.Путивльська, буд. 15, тел. 7-03-37, 0660076436.

За матеріалами ТОВ «Зеленбуд»

P.S.

Ознайомлення з обгрунтуванням ТОВ «Зеленбуд» мимоволі викликало спогади про звинувачення чинної глухівської влади в стрімкому подорожчанні інших послуг - водопостачання. Якісь «доброхоти» нашого мера писали навіть, що у Глухові тепер дуже подорожчає і гаряча води, якої у Глухові централізовано НІКОЛИ НЕ ПОДАВАЛИ. Замовний характер такої писанини тут помітний, як то кажуть, неозброєним оком – автор просто ніколи не був у Глухові, не знає наших реалій, і явно писав за чиїмось завданням. Так ось, цікаво як поведуться критики Мішеля цього разу.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости