Новость из категории: Новини

Замість інтернату – військовий ліцей

На Сумщині переформатують школи – інтернати. Так, на базі спеціального середнього закладу в Штепівці, що на Лебединщині створюється учбово – реабілітаційний центр для дітей з особливими потребами, вихованці якого мають отримувати і медичну реабілітацію. З обласного бюджету вже виділено кошти на закупівлю відповідного медобладнання. Глухівську ж школу - інтернат імені Жужоми планують перелаштувати під ліцей – інтернат з посиленою військово – фізичною підготовкою, аналогічний заклад у Шостці – ліцей-інтернат спортивного профілю.

Природно, громадськість, батьки, турбуються - що воно буде далі, наскільки зміни відіб’ються на дітях. Керівник обласного департаменту освіти та науки Вікторія ГРОБОВА пояснює зміни необхідністю приведення мережі середніх навчальних закладів у відповідність до вітчизняного закону про освіту:

- Якщо казати про загальноосвітні школи – інтернати, на їхній базі можна створювати ліцеї – інтернати наукового, спортивного, військово – спортивного та творчих профілів… У Глухові плануємо відкрити ліцей – інтернат з підсиленою військово – фізичною підготовкою. Їм цей напрям ближчий, оскільки в одній з міських шкіл є проліцейні класи, а в місті – військова частина. З 1 вересня ці навчальні заклади (інтернати – ред.) повинні працювати вже у новому статусі. Що стосується теперішніх вихованців – вони як вчилися там, так і будуть вчитися надалі. Залишаться на своїх посадах і вчителі.

«Профільних» же новачків чекають з нового навчального року, який стане перехідним.

За інформацією обласних ЗМІ



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости