Новость из категории: Інформація

Про відкриття спеціального класу для навчання дітей з особливими потребами

Останніми десятиліттями в більшості розвинутих країн та інших державах відбуваються докорінні зміни в розумінні та забезпеченні рівного доступу до якісної освіти для всіх дітей. Використання терміну «діти з особливими потребами» свідчить про відмову суспільства від розподілу громадян на «повноцінну більшість» та «неповноцінну меншість».

Про відкриття спеціального класу для навчання дітей з особливими потребами

Навчання всіх дітей, в тому числі й дітей з особливими потребами, в загальноосвітньому навчальному закладі, забезпечення необхідних умов (пристосування середовища, освітнього процесу) відповідно до особливих потреб дитини визначається терміном «інклюзивне навчання» («inclusion» – включення). Також, у освітньому просторі поруч із терміном «інклюзивне навчання» використовується термін «інтегроване навчання», що передбачає створення у загальноосвітніх навчальних закладах класів чи груп для дітей з особливими потребами.

Тому, з метою реалізації права дітей з особливими потребами на здобуття якісної освіти, Глухівська міська рада прийняла рішення про відкриття з 1 вересня 2017 року в Глухівській загальноосвітній школі I-III ступенів №3 спеціального класу для навчання дітей з особливими потребами.

Хочемо повідомити батьків що зарахування дітей з особливими потребами до такого класу здійснюється за результатами обстеження обласної психолого-медико-педагогічної комісії (ПМПК), метою якої є виявлення дітей з обмеженими можливостями здоров'я та (або) відхиленнями в поведінці, проведення їх комплексного обстеження та підготовка рекомендацій щодо вибору спеціального освітнього маршруту відповідно до спеціальних освітніх потреб...

Отож, якщо Ви бажаєте, щоб Ваша дитина навчалась у спеціальному класі для навчання дітей з особливими потребами, радимо Вам звертатися до завідувача міської ПМПК - Коловоротної Ірини Миколаївни (2-60-28).

Згідно інформації відділу освіти Глухівської міської ради

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости