Новость из категории: Новини

Новини коротко

Відзначила 102-й день народження

Саме такий – безумовно, вражаючий – віковий рубіж подолала глухівчанка Марфа Бородіна.У неї п`ять внуків, стільки ж правнуків, і праправнук. Марфа Іванівна мешкає у доньки Марії – єдиної живої з чотирьох дітей. Попри життєві випробування, що випали на жінку: війну, евакуацію, загибель на фронті першого чоловіка, вона зберегла чудову пам’ять, і досить чітко відтворює подробиці подій 70 – 80-річної давнини.

Вл. інф.
 

Найбільше теплих кредитів
Сумщина вийшла на перше місце в Україні за кількістю «теплих кредитів», виданих мешканцям на впровадження заходів з енергоефективності. За словами голови облдержадміністрації Миколи Клочка, ми нулого року домогосподарства одержали майже 23,8 тисячі таких цільових позик. Їх сукупний обсяг становив 341,7 млн грн, і за цим показником Сумщина посіла третє місце в державі. «Теплі кредити» були в икористані на придбання сучасного опалювального обладнання, модернізацію тепломереж та інші заходи. У закладах соціальної сфери замінили на сучасні 42 котли та 3,3 тисячі вікон і дверей. Завдяки цьому Завдяки цьому в області значно зменшилось споживання газу.
 

Дистанцію здолали всі
Глухівчани Альона КІМ, Виктор ГАЙДУК, Олександр ЄРОХА, Максим ЛИТВИНОВ, Роман ТАРАНОВ і Павло ПАНКОВ в числі 32 велосипедистів, які представляли столицю, Суми, Чернігів, Вишневе, Шостку, Кролевець, Новгород – Сіверський, взяли участь у 200-кілометровому любительському заїзді – т. зв брегеті, за маршрутом Шостка – Новгород – Сіверський – Оболонья – Понорниця – Короп – Воронеж - Шостка. Всі вони вклалися у відведений норматив – 13 годин., і прийшли до фінішу в середній групі. Кращий час продемонстрував представник Шостки – 6 годин 43 хвилини.
Вл. інф.

 
 
Новий рекорд книги Гіннеса
Артем СІРОБАБА з Сум побив свій минулий рекорд з Книги рекордів Гіннеса, здійснивши 26 підтягувань на поперечигні з вагою 60 фунтів (27, 2 кг.). Як йдеться у Фейсбуці одного з родичів автора рекорду,спробу було санкціоновано штаб-квартирою Книги рекордів Гіннеса (Великобританія), зафіксовано авторитетною суддівською бригадою, її результати буде передано на затвердження до зазначеної світової організації.
За інформацією соціальних мереж

На Шосткинщині почали виробляти гранати для АГС
 
Державний концерн «Укоборонпром» на своєму офіційному сайті повідомив, що у наших сусідів вже виготовляють боєприпаси за стандартами НАТО. .Шосткинський завод «Імпульс», зокрема, спільно з підприємством «Кузня на Рибальському» розпочав серійне виробництво зарядів для 40-мм автоматичного гранатомета, та освоює виробництво гранат осколково-фугасної дії з розміром 40х53 мм, що відповідає стандарту НАТО. У порівнянні із 30-мм гранатами, які поки є найпоширенішими, 40-міліметрова має більшу потужність та розліт осколків.

За інформацією ДК «Укроборонпром»

Фонтану на стометрівці знову не пощастило

Днями багатостраждальний фонтан на стометрівці знову став центром скандалу: в нього . серед білого дня, не таючись, влізли двоє молодиків, і з задоволенням освіжилися. Їхній сумнівний (а якщо відверто, хуліганський вчинок зафільмувала на свій мобільний глухівчанка, і розмістила в інтернетній мережі. Відео швидко набуло купу коментарів, і резонансу в обласних ЗМІ, адже багато хто, і не лише у Глухові, пам’ятає про акти вандалізму, вчинені проти фонтану протягом двох останніх років.

За інформацією Крістіни ЛАЗАРЕВИЧ


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости