Новость из категории: Спорт

Ламаючи оборонні редути.

Напередодні Міжнародного дня шахів, 19 липня , у сквері Бортнянського – Березовського чемпіони Сумщини кандидати в майстри спорту Максим НИКОНЕНКО та Андрій КАРНАШ дали альтернативний сеанс одночасової гри на 15 шахівницях для місцевих шахістів-школярів та декількох ветеранів. Це представлялося складним для сеансерів і тому, що вони робили ходи по черзі, ходячи по колу. Обидва повинні були відчувати хід партнера на шахіниці. Втім, ніщо їм не завадило впоратися за дві з половиною години з усіма 15 суперниками. Найвпертіший спротив чинили ветерани:Юрій ДЕМЧЕНКО, Іван ГУЦУЛЯК, та школяр Андрій ПИВОВАРОВ. Їх було відзначено спеціальними призами від голови глухівської міської шахової федерації. А наступного дня, 20 липня, тут же відбулися і святкові урочистості, під час яких хвилиною мовчання було вшановано пам’ять Леоніда ПОДОБЄДОВА.

Затим відзначили кращих: Михайла СЕГАЛОВА, Олександра КЕЛЬБАСА, Вадима ШЕЛУДЬКА, Володимира КУЗНЄЦОВА, згаданихА. Карнаша та М. Никоненка, Ярослава Кельбаса - молодшого. Після цього в загальному турнірі зі швидких шахів взяли участь 10 кандидатів у майстри спорту, з десяток ветеранів та учнівська молодь. Тут точилась запекла боротьба. Ломались оборонні редути, мірялися силами маститі «зубри» і молоді віртуози. Абсолютних штилів не було, гриміли бої, порою жорсткі і безкомпромісні.

Переможцем загального турніру став КМС Юрій БАЛИЦЬКИЙ, друге місце в КМС Ярослава Кельбаса - молодшого, на третій сходинці опинився Кельбас- старший. Олександру Полянському було вручено спеціальний ветеранський приз. Блискуче провели суддівство подружжя КЕЛЬБАСІВ - Олександр і Тетяна. Турнір зібрав багато глядачів. Міська федерація шахів вдячна благодійникам - міському осередку партії «Укроп», власникам магазинів «Динамо», «Рожевий»», «ДІ-2»,підприємцю Миколі ЛЕЖАВСЬКОМУ, депутату міської ради Миколі ХОЛЯВКУ.
 
Андрій СТЕГНО


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости