Новость из категории: Новини

Мішель: більше оптиміст чим песиміст

Одне з питань для радіоінтерв’ю з міським головою, що надійшло від простих глухівчан, стосувалося його загального враження від перебування на відповідальній посаді: чого в ньому більше – позитиву чи негативу.

Мішель ТЕРЕЩЕНКО зазначив з цього приводу: за два з половиною роки головування пізнав для себе багато цікавого та корисного. І сама ця справа не надто складна – щоправда за однієї умови: коли, як у розвинених країнах, мер має підтримку на вищих щаблях влади та в правоохоронних структурах.В Україні,однак, трохи по-іншому:

- Я не був готовий миритися з існуючою корумпованою системою, за допомогою якої місто може отримати кошти від держави, а також не побажав вступити в систему кумівства нашого народного депутата Андрія ДЕРКАЧА. І, на мій подив, факт наповнення бюджету нашого міста від корумпованих схем , який повинен був стати гарним прикладом для кожного маленького українського міста, став проблемою для тих, кого все влаштовує, і хто не хоче боротися з корупцією.

Нинішні діяльність опонентів, спрямована, як вважає мер, на його усунення, привносить чимало негативу, хоча:

- Поки все ще сподіваюсь, що добро переможе зло, тому маю більше оптимізму та позитиву, ніж негативу та песимізму.

Терещенко прояснив і ситуацію з п`ятьма депутатами – «перекищиками», пояснивши, що вони «більше не є депутатами Глухівської міської ради». Йому відомі імена наступних двох представників «Самопомочі», а ось з висуванцями соціал – демократичної партії (колишня ППЛ С. Капліна) справа обстоїть дещо складніше: на кожного з них тиснуть, і вони відмовляються від мандату. Водночас мають місце спроби замінити двох членів територіальної виборчої комісії , яка має поставити остаточну крапку в історії з відкликанням - від Радикальної партії Олега Ляшка. Тому:

- Якщо ТВК не хоче займатися своєю робото, нам доведеться звертатися до суду. Тоді процес може тривати до двох місяців, перш ніж отримаємо гідну і вірну більшість депутатів.

На третє питання – щодо надання парафіянам Київського патріархату ділянки або приміщення для храму, Мішель зазначив, що поки не буде сформовано нормальну депутатську більшість, цю проблему вирішити дуже й дуже проблематично.

Вл. інф.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости