Новость из категории: Новини

Навчання тероборони: крок перший

Як відомо, наприкінці вересня на Глухівщині стартують масштабні навчання підрозділів територіальної оборони краю, з залученням декількох тисяч резервістів та сотень кадрових військових.

Вчора їм передували одноденні збори тероборони для керівників підприємств, організацій, установ Глухова, району, Буринщини, Путивльщини, Ямпільщини. Розпочалися вони у Районному будинку культури, де обласний військовий комісар – полковник Тарас ДАВИДЕНКО - ознайомив учасників з загальною ситуацію, навів причини їх проведення, ознайомив з програмою, метою тощо. Підкреслювалося, що за умови постійного демонстрування агресивних намірів нашим північним сусідом мешканці прикордоння повинні бути напоготові будь – коли виступити на захист своїх населених пунктів та домівок. Для цього потрібно реальним чином навчатися військовій справі, оновлювати та вдосконалювати навички, добуті під час строкової служби, регулярно проводити бойове злагодження. Головний лейтмотив зустрічі: ворог повинен знати, що отримає гідну відсіч, ступивши на нашу землю, що примусить його стримати свій неситий апетит. Це – головна мета навчань. Вони проводитимуться аж ніяк не на пустому місці. Вже є певні напрацювання – наприклад, проведені нещодавно на гончарівському полігоні навчання тероборони Чернігівщини, коротку стрічку про які демонструвався присутнім.

Глухівчанам представили командувача батальйону нашої територіальної оборони майора Михайла АВРАМЕНКА та начальника штабу – старшого лейтенанта Владислава ТКАЧЕНКА – кадрових офіцерів, які мають бойовий досвід: перший ніс службу під Кримським, другий – в Авдіївці, неподалік відомої «промки». Зазначимо, що на навчання в якості рядового бійця прибув і Мішель Терещенко, а потім відбув всю програму, нарівні з іншими учасниками.

Після наради та коротких ознайомлювальних занять учасники відбули до урочища Кудрин Яр, де ознайомлювалися з низкою бойових вмінь, навчалися вправлятися з бойовими гранатами,тактичним прийомам, взяли участь у стрільбах.
 
Вл. інф.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости