Новость из категории: Статті

Безпечне місто: Як спіймати шахрая? (відео)

Останнім часом Глухів накрила справжня хвиля зухвалих шахрайських пограбувань. Почалося з викриття молодика, котрий за об`явами знімав на день – другий квартири, відразу передаючи їх іншим наймачам, але з передоплатою на місяць-другий. В Глухові на цей розвод попалися 3 людини, в Шостці 2. Вивести його на чисту воду допомогли дані відеоспостереження з камери, встановленої в одному з глухівських магазинів, де він демонстрував власниці житла підроблений паспорт зі своїм вклеєним фото, та передавав гроші - за декілька діб ночівлі.

У Глухові, як вважають у поліції, на його рахунку три вдалі спроби ошукування громадян, і є підозра щодо вчинення ще двох, у Шостці. Це – викритий злочин. «Авторів» ще трьох, про які піде далі, поліція, на жаль, затримати поки не змогла. Отже, глухівчанка похилого віку віддала 18 тисяч гривень кур’єру зловмисників - після того, як ті з мобіли, в усіх подробицях обмалювали попадання її онука в дорожньо- транспортну пригоду. У іншої літньої жінки видурили вже 8 тисяч доларів – на так зване лікування.
 
Ще один випадок: 47-річна жителька Глухова без будь-яких сумнувув та внутрішніх застережень віддала шахраюзі під личиною «працівника поліції», 40 тисяч гривень за дорогий телефон, начебто розбитий її 26-річною донькою. Аби щодо неї, мовляв, не відкривали кримінальне провадження, треба перерахувати зазначену суму на вказаний номер банківської картки. Справа ускладнилася тим, що донька, якій мати поспішила зателефонувати, слухавку не взяла. Як бачимо, шахраї розперезалися. Тож, глухівчани, будьте обережні!
 
Андрій КОВАЛЕНКО
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости