Новость из категории: Статті

ЙОГА В ГЛУХОВІ

Йога не тільки модне захоплення. Звичайно, займатися йогою можна і тільки тому, що це сьогодні модно, проте вже з перших занять стане зрозуміло, наскільки це корисно і цікаво. Та й чи може бути інакше, якщо врахувати, скількох людей приваблює і підкорює йога!

Основне призначення йоги – зміцнення і оздоровлення тіла і організму в цілому. Але не можна думати, що це просто набір вправ. . На санскриті "Йога" означає з'єднання - розуму, тіла і духу. . Йога не є релігією, це комплекс філософії та фізичних гармонізуючих вправ, які допомагають у фізичному і духовному розвитку....

Йога – стародавня філософське вчення, до якого вдаються також ті, хто шукає шлях до душевного спокою і рівноваги. Гармонія і здоров’я душі і тіла – ось результат, до якого прагнуть прихильники йоги.

Щоденні маленькі і великі стреси, не відступаюче психологічне напруження, міська суєта і маса проблем – в таких умовах знаходяться мільйони людей, і далеко не у всіх є можливість повністю відволіктися, відпочити якісно. Між тим такий відпочинок життєво необхідний – без нього організму загрожує швидке фізичне і психологічне виснаження.

На допомогу приходить йога. Її часто називають найбільш простим способом релаксації, завдяки яким тіло і дух вчаться жити в світі. Мета йоги можна сформулювати так: привести допомогою тренування тіла і духу до гармонії фізичний, емоційний, соціальний і духовний рівні людського життя.

Всі ці позитивні результати досягаються за допомогою оптимального поєднання сильної м’язової напруги і глибокого розслаблення, супроводжуваного правильним диханням.

Комплекс вправ йоги включає такі рухи, при яких задіюються групи та шари м’язів, які зазвичай перебувають у спокої при виконанні традиційних комплексів фізичних вправ. Має значення також і психічне навантаження – контроль над своїм тілом і управління ним.

Факти про користь йоги

Регулярні заняття йогою під керівництвом професійного тренера обов’язково приведуть до наступних позитивних результатів.

1. поліпшення стану хребта (вправи знімають біль, підвищують гнучкість, виправляють поставу);

2. оптимізація роботи внутрішніх органів (спеціальні вправи йоги впливають на внутрішні органи, що покращує їх функціональний стан);

3. профілактика захворювання серця і судин (заняття йогою зміцнюють судини, підвищують їх еластичність, нормалізують тиск; зменшується в’язкість крові);

4. зміцнення імунітету (медитація сприяє поліпшенню функціонування імунної системи);

5. позбавлення від стресів, депресії, безсоння (дихальні вправи впливають на роботу легенів, нормалізується обмін речовин, в результаті чого відбувається всебічне розслаблення організму);

6. зниження ваги і зміцнення м’язів, усунення застійних явищ;

7. помітне поліпшення зовнішнього вигляду (інтенсивний кровообіг, благотворно позначається на тонусі шкіри, стан волосся і нігтів, які отримують більше поживних речовин);

8. прояснення свідомості, поліпшення координації, уваги і пам’яті;

9. підвищення рівня життєвої енергії;

10. досягнення довготривалого позитивного настрою і спокою, поява нового оптимістичного погляду на життя.

Вправи не будуть ефективними без особливого психологічного настрою, виробити який повинен допомогти тренер.

При виконанні вправ йоги також необхідно пам’ятати, що деякі з них можуть бути травматичними, приводити до ударів або розтягуванням. Якщо уважно слухати вказівки тренера, то цієї небезпеки легко можна уникнути, отримавши користь тисячолітнього навчання для тіла і духа.
Сучасна повсюдна популярність йоги пояснюється досить просто: це красивоЩоправда, завдяки популярності йога обросла купою міфів та хибних фактів, але ми будемо дивитися на неї просто і щиро. По-перше, йога впливає на стиль життя, але необов'язково має ним стати. По-друге, йога - не спорт, але у ній можна ставити власні рекорди. По-третє, не треба бути індійцем чи навчатися у гуру, аби досягти успіхів у практиці йоги. І останнє: йога не має протипоказань, бо ви можете взяти для себе рівно стільки, скільки подужаєте, просто будьте терплячими і уважними до свого тіла.
Справа в тому, що ця лікувальна фізкультура не має обмежень за віком. Якщо вам 60 років і більше, і ви відчуваєте себе добре, тоді ласкаво просимо в групу.

Тел.для довідок: (099) 045-56-80.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости