Новость из категории: Статті

Їжа - це шлях до щастя

Як харчування впливає на ваш настрій? Дослідники кажуть, що все залежить від вашого віку.

Люди є дивними. У нас є емоції, які ми не можемо контролювати, а іноді пояснювати. Дослідники з Університету Бінгемтону провели дослідження, яке показало, як різні продукти впливають на наш настрій. Цікаво, що цей ефект змінюється з віком, пише інтернет магазин здорового харчування https://greenfood.in.ua/.

Їжа - це шлях до щастя

Дослідники провели онлайн-опитування, щоб побачити, яка їжа забезпечує кращий, та стабільніший настрій. Це дуже важливо, тому що їжа - це те, що ми можемо легко контролювати, а гарний настрій означає, що ми щасливіші.

Дослідження показало, що молоді люди (18-29 років) повинні споживати більше м'яса. (Зверніть увагу вегани та вегетаріанці!) М'ясо збільшує наявність прекурсорів нейромедіаторів. Концентрація сполук, які несуть сигнали між клітинами, збільшується у вашому мозку. Рівень допаміну - релаксація задоволення та норадреналіну - збільшується - це підвищує пробудження, завдяки чому ви щасливі і володієте достатньою енергією. Є багато місць, в яких поїдання м'яса вважається історичною і культурною цінністю. В Аргентині традиційно їдять яловичину, а в Іспанії - бій з биком або корида. Немає необхідності брати участь в цих традиціях, але важливо пам'ятати про них.

Дослідники також виявили, що такий же хімічний баланс у молодості може регулюватися за допомогою регулярних вправ. Їсти м'ясо не обов'язково, хоча корисно. Найгірший сценарій - не їсти м'ясо і пропустити регулярні вправи. Невдоволення та скарги стануть вашим повсякденним досвідом.

Тим часом, літні люди повинні їсти більше фруктів, тому що вони збільшують доступність антиоксидантів та уникають стимуляторів, таких як кава або тих що мають високий глікемічний індекс. Антиоксиданти дуже важливі для контролю за настроєм людей старше 30 років. Це просте фізіологічне питання. З віком рівень вільних радикалів (окислювачів) збільшується, а разом з тим і потреба в антиоксидантах.

Lina Begdache, один з авторів дослідження, пояснила: «Вільні радикали викликають порушення в головному мозку, що підвищує ризик розвитку психічних розладів, крім того знижується наша здатність реагувати на стрес, тому, якщо ми споживаємо їжу, яка активує реакцію на стрес (наприклад, кава і занадто багато вуглеводів), ми частіше проявляємо психічні розлади ".

Здається несправедливим, що молоді люди можуть їсти багато м'яса, а ті, що трохи старші, повинні перейти на фрукти.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости