Новость из категории: Статті

Користь читання: факти, які змусять Вас негайно побігти до книжкового магазину

Змалку нам розповідають про користь читання та намагаються прищепити любов до цього виду дозвілля. Усі ми знаємо про благотворний вплив читання на розвиток мовлення, пам’яті та фантазії. Читаючи, ми намагаємось певним чином відтворити картини з книг у своїй уяві, що сприяє кращому запам’ятовуванню інформації, так само, як і засвоєння нових слів, що допомагає краще висловлювати свої власні думки. Під час читання в нашому мозку активізуються ділянки, що відповідають за засвоєння нової інформації та співвіднесеність її з дійсністю, тому читання також розвиває навички аналізу того, що відбувається довкола. Але це далеко не всі корисні властивості, що їх здійснює читання на наш мозок. Ми зібрали деякі несподівані та вражаючі факти, що переконають Вас у користі читання.

Читання зменшує рівень стресу

 

Численні дослідження довели, що читання книжок поліпшує здатність організму до боротьби зі стресом. Учені з Університету Сассекса встановили, що шість хвилин читання на день зменшують рівень стресу до 68 %. Занурюючись у перипетії вигаданих історій, наш мозок відволікається від повсякденних проблем та перебуває в стані інтересу, завдяки чому посилюється вироблення гормону щастя серотоніну. Внаслідок цього рівень стресу знижується тією ж мірою, як під час слухання улюбленої музики чи прогулянки.

Читання запобігає старечому слабоумству

Часте читання книжок – така ж необхідність для нашого мозку, як фізичні навантаження для тіла. І якщо для того, щоб бути в гарній фізичній формі, людям похилого віку рекомендують займатися спортом, то для підтримки мозку в тонусі таким спортом стане читання. Читання – насамперед мисленнєва діяльність, тому не дивно, що книголюби мають кращі когнітивні функції, які не знижуються з віком.

Читання лікує від хронічного болю

Згідно з дослідженням учених із Ліверпульського університету, читання допомагає впоратись із хронічним болем. У ході дослідження добровольці збиралися разом для спільного читання книжок уголос. Згодом з’ясувалося, що в учасників експерименту зменшився біль і покращилося загальне самопочуття. Лікарі пояснюють це тим, що під час спільного читання мозок відправляє сигнали до тих частин тіла, які не болять, і стимулює їх побороти біль. Також читання допомагає на деякий час забути про недугу.

Таким чином, читання може стати Вашим власним рецептом здоров’я, щастя і довголіття. Дружба з книгами запобігає виникненню багатьох хвороб, допомагає боротися зі стресом, підтримувати мозок у тонусі та покращує самопочуття. Якщо Ви хочете подбати про себе, поповнивши ряди книголюбів, тоді мерщій до нас! З розвитком нових технологій Вам більше не треба бігти до магазину по книги – книги приїдуть до Вас. Досить лише зайти в інтернет-магазин booklya, обрати бажані книги та оформити замовлення.

Booklya – це:

  • Широкий асортимент художньої, наукової та прикладної літератури на різноманітну тематику

  • Доступні ціни

  • Перевірена якість товару

  • Співпраця з солідними видавництвами, реалізація видавничої продукції різних країн

  • Вчасна доставка в будь-яку частину України за доступною ціною

  • Відповідальна та креативна команда менеджерів з продажу, що працюють в усіх містах України

  • Акційні пропозиції та подарунки.

Поспішайте зробити своє перше замовлення в Інтернет-магазині booklya та отримайте літню знижку на акційні товари.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости