Новость из категории: Новини / Новини з відео

Для кого Державний Гімн – «пісенька» (відео)

Гадаю, глухівчанам вже не звикати, що сесійні засідання міської ради супроводжуються гучними скандалами. Ось і останнє, що відбулося минулої п’ятниці, п’ятого жовтня, супроводжувалося цілою низкою словесних ескапад не найкращого змісту – виголошених, головним чином представниками т. зв. опозиції. Втім, про все своєю чергою.

На початку засідання секретар міської ради Олена ДЕМІШЕВА запропонувала доповнити чинний порядок денний питаннями, розглянути які не вистачило чи то часу, чи, що вірогідніше, політичної волі, на попередніх сесія: наприклад змін до бюджету, чи звільнення від орендної плати за користування стадіонним приміщенням пол- данс студії «Фрідом». Керівника нашого, вибачте за співзвуччя з назвою відомого політичного формування, глухівського «опоблоку», Юрія Олександровича БУРЛАКУ така постанова питання (чи , кому як подобається, питань) дуже знервувала. Він зазначив, що має зовсім мало часу, оскільки у них свято ( згодом стало відомо яке - день народження дружини Юрія Олександровича), і їхня фракція погоджується додатково розглядати лише земельні питання. Ним був озвучений перелік того, проти розгляду чого він та його прибічники налаштовані КАТЕГОРИЧНО. До цього додалося й звільнення від сплати оренди згадуваної студії, якою керує Зоряна СТЕЦУН - БАБИК. Присутній на сесії в якості представника громади Володимир РОМАНЕНКО зауважив, що це не дуже порядно. Бурлаці такі зауваження, судячи з усього, дуже не сподобалися – настільки, що навіть запропонував видалити Романенка за те, що він начебто заважає роботі сесії.

І щодо внесення змін до бюджету – 2018 - 15 народних обранців – опозиціонерів висловили незгоду з тим, що запропонувала міська влада, зокрема:

1) забезпеченням зарплатні на більш ніж 2 мільйони 370 тисяч гривень бюджетникам;

2) обстеженням фундамент стадіону - 23 тис.грн.

3) виділенням 200 тис.грн. на підтримку ОСББ – для капітального ремонту даху 90-квартирного будинку по Путивльській,18. 

4) 800 тис.грн. на капремонт скверу Шевченка. 

5) 700 тис.грн. на штучне покриття майданчику на стадіоні "Дружба".

До речі, наше місто – останє на Сумщині, чий стадіон не має такого покриття. Натомість «Воля народу» та її союзники, не дочікуючись надходження субвенції освітянам, вимагають негайного закриття гіпотетичних «дірок» у цій сфері за рахунок згаданих проектів.

Найбільш , як нам здається, пікантний момент цього сесійного засідання - голосування за рішення щодо дострокового припинення повноважень Глухівського міського голови. Опозиційні фракції його не підтримали, залишивши Мішеля, по суті, працювати на своїй посаді.

Земельні питання всі голосували одностайно, але останнє – щодо продажу ділянки, від якого був зиск для міського бюджету, зусиллями антимерських фракцій – «завалили».

Перед самим закриттям Юрій Олександрович в притаманній йому експресивній (комусь може здатися що й хамській) манері зазначив, що у нього та товаришів по фракції свято, вони не мають більше часу, і тому його політичні опоненти будуть «співати пісеньки» самі. Під «пісеньками», вочевидь, розумівся Державний Гімн, за зневагу до якого, до речі, передбачена кримінальна відповідальність. А ось його соратник, Володимир ГРИБ - вже на виході з сесійної зали – не міг відмовити собі в задоволенні назвати своїх політичних опонентів «шавками».

Демарш Бурлаки нее залишився непоміченим. Ось що написав з цього приводу на своїй FB-сторінці Мішель ТЕРЕЩЕНКО:


Черговий скандал у Глухові!

Під час останньої сесії, колишній регіонал, попередній Глухівський міський голова та керівник фракції «воля народу» - Юрій Олександрович Бурлака покинув сесійну залу під час важливого обговорення, виявивши неповагу не лише до глухівчан, але і до державного Гімну України!

Бурлака Ю.А. заявив наступне: «я пашол на Дєнь раждєнія. До свіданія. Сваі пєсєнькі самі пойтє!»

За ним, нахабно посміхаючись, пленарне засідання покинули всі регіонали…, Заявив, що «у нас ПРАЗДНІК, панімаєтє ви...», залишив в черговий раз глухівчан без вирішення нагальних проблем! «День народження» звісно для них важливіший ніж виконання взятих на себе депутатських обов‘язків…

Напевно, Юрій Бурлака не знає, що за його публічну зневагу до Гімну України передбачена відповідальність за ст. 338 Кримінального кодексу України, відповідну заяву з моєю вимогою порушити кримінальне провадження правоохоронні органи отримають найближчим часом.

Чи довго цей замаскований сепаратист та йому подібні робитимуть цирк з засідань міськради та уникатимуть відповідальності? Варто лише подивитися на їх обличчя - і все відразу стане зрозумілим.

 

Підготував Андрій КОВАЛЕНКО

Відео Олександра Буйкова

 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости