Новость из категории: Інформація

Олександр БУЙКОВ: закликаю до справедливості !

Позаминулого тижня Глухів сколихнула звістка про початок «другої хвилі» відкликань депутатів міської ради, розпочатих за ініціативою «опозиціонерів». Багато хто був обурений, що під «викинштейн» попали не злісні прогульники сесійних засідань, чи порушники регламенту, а, у переважаючій більшості, найбільш дисципліновані та результативні депутати. Один з них, Олександр БУЙКОВ, звернувся до найвищого керівництва УКРОПу з проханням розібратися в ситуації, і винести об’єктивне рішення щодо його подальшого перебування на посаді депутата міської ради. Публікуємо частину його звернення.

Звернутися до вас змушує ситуація зі спробою позбавити мене депутатського мандата Глухівської міської ради, з мотивів, що, як вважаю, мають мало спільного з нормальною депутатською діяльністю, дотриманням ідеологічних та моральних засад партії, яку мені випало представляти у Глухівській міській раді.

Трохи про передісторію питання. Депутатом від УКРОПу я став за пропозицією голови глухівської міської організації Андрія КАРЛОВА. Пристав на неї, оскільки мені імпонувала політична програма партії, її чітка патріотична позиція, те що сама партія нова та не є обтяженою різними «договорняками». До всього, глухівський партійний осередок УКРОПу підтримував кандидата на посаду міського голови Мішеля ТЕРЕЩЕНКА, котрий уособлює у Глухові боротьбу з колишніми регіоналами. До речі, УКРОП отримав 1259 (11,76%) голосів виборців і 4 депутатських мандати в міську раду багато в чому завдяки декларуванню своєї прихильності до Мішеля Терещенка.

 

Тепер наводжу результати підрахунку голосів за депутатів УКРОПу на окремих дільницях: Очільник партійного списку - Карлов Андрій Ігоревич.

2) Коняєва Марія Миколаївна - 20,3608% голосів;

3) Буйков Олександр Сергійович - 19,4842% голосів;

4) Сорока Сергій Іванович - 16,8539% голосів;

5) Понирко Андрій Петрович - 15,0649% голосів.


Вважаю, що наведені відсотки відбивають роботу претендентів на депутататське місце у своїх округах. Тож маю результат, який суттєво перевищує середній показник.

Зайшовши до міської ради, депутати УКРОПу, однак, за півроку змінили свою позицію, приєднавшись, з суто особистих мотивів, до опонентів чинного мера, та зайнявши вкрай деструктивну позицію. Разом з меншістю вони торпедують всі позитивні проекти, починання чинної влади, бойкотують засідання міської ради. Існує підозра, що глухівський УКРОП практично перейшов на утримання осіб, пов’язаних з одіозним нардепом Андрієм ДЕРКАЧЕМ. Замість продуктивної роботи на благо Глухова його керівництво зосередилося на гучних піар – акціях: «фестивалях рибалок», спорудженні примітивних дитячих майданчиків, які швидко набули жалюгідного вигляду, роздають солодощі та влаштовують колективні кіноперегляди.

Саме політична безпринциповість, відсутність дієвої роботи задля виборців, ігнорування сксейних засідань, зосередженість на пустому піарі моїх коллег по фракції і змусили мене вийти з її складу, плюс мав на той момент багато доручень від виборців, виконання яких було несумісним з участю у всіляких нечистих політичних оборудках. Громадськості відразу пояснив, що не маю нічого проти партії як такої, а просто не можу знаходитися в одній компанії з перекинщиками, та хочу спокійно працювати на благо громади. Переконаний: саме це підтримує авторитет партії, а не дешеві політичні ігри й обструкція мера. Той, до речі, на відміну від деяких своїх попередників, дійсно, працює на благо Глухова.

Я постійно підтримую зв’язок з виборцями, регулярно звітую їм за свою роботу, а тому не підпадаю під звинувачення у розриві з ними. Зазначу, що обласне керівництво УКРОПу поважало мою конструктивну позицію. З керівником, членами обласної організації спілкувався, ділився своїми планами, будучи вже позафракційним. Сумські «укропівці» надсилали мені поздоровлення з днем народження та іншими святами. Отже, повністю зв’язок з політичною силою, під чиїм брендом пройшов до міської ради, я теж не поривав.

Тепер щодо моєї депутатської діяльності, в порівнянні з тим, що зробили мої колишні товариші по фракції:

За час своєї роботи у раді я брав участь майже у всіх сесійних засіданнях, тоді як мої колеги-укропівці лише протягом поточного року пропустили їх більше половини. Мої колишні колеги – активні учасники бойкотування бюджетного процесу 2017 – 18 років, яке здійснювали разом з представниками «Волі народу» та БПП, що не дало змоги провести низку соціально важливих перетворень у місті: відновлення доріжок та реконструкцію освітлення сквера Шевченка (колишній сквер Циганка), фінансову підтримку ОСББ, збудувати новий Центр надання адміністративних послуг, здійснити капітальний ремонт інфекційного відділення, та вулиці Пушкіна тощо.

Оскільки маю один з найкращих показників відвідання сесій, звинувачення мене у їхньому ігноруванні вважаю безпідставним. Оскільки маю 16 відвідувань на 20 сесій, а мої колишні колеги з УКРОПу більше половини пропущених.

Олександр БУЙКОВ: закликаю до справедливості !

 

А ось перелік конкретних справ, до яких причетний як депутат міської ради:

 Розробка профільних програм СВІТЛЕ МІСТО, БЕЗПЕЧНЕ МІСТО, ЧИСТЕ МІСТО, КОМФОРТНЕ МІСТО, ГЛУХІВ- ОНЛАЙН, та здійснення окремих напрацювань на їх виконання.

 Встановлення вуличних світлодіодних світильників по вул. Путивльска, 18, 27, 33, Києво-Московська, 49; Суворова, 30; Шевченка, 18А; Заводская, 27, 41; пров. Водотеченский, 13А; Героїв Крут, 6; на небезпечних перехрестях Героїв Крут та Путивльської, Путивльської – Суворова, Суворова – Терещенків, Києво-Московської з провулком Пожежним, Водотеченської – Спаської; міський стадіон «Дружба».

 Впровадження ІСУво (інтелектуальної системи вуличного освітлення) на відремонтованій лінії вуличного освітлення світлодіодним обладнанням по вул. Терещенків 1 – 61.

 Освітлення міжнародного фестивалю «Biker`s Friendly Fest - Северные Земли»;

 Актуалізація та підготовка до якісного освітлення бюджетних закладів, медичних й освітніх установ, приведення освітлення до норм, передбачених чинними нормативами, у приймальному відділенні Глухівської ЦРЛ.

 Активна участь у групі з розробкою «Плану дій сталого енергетичного та кліматичного розвитку м.Глухова на 2018-2030 роки», який передбачає виділення 10 млн. грн. на світлодіодне вуличне освітлення та 2,4 млн. грн. на міську систему відеоспостереження.

 

 Участь у громадських радах та вирішенні питань, пов’язаних зі збереження архітектурних пам’яток.

 Активна участь у роботі ради з безпеки дорожнього руху, з оформленням 6 звернень (загалом їх надійшло 21). Вирішення проблеми придбання сучасного світлофора та 175 знаків приорітету, котрих не вистачало.

 Активна участь в розробці міської програми «ПРАВОПОРЯДОК- 2018», та викритті злочинів й інших правопорушень за допомогою власної системи відеоспостереження на 130 камер.

 Викриття порушень державних стандартів: ДСТУ 2587:2010, ДСТУ EN 12464:1-2016, ДБН В.2.5-28: 2006.

 

 Запуск проекту ГЛУХІВ – ОНЛАЙН, зі встановленням камер на площі Рудченка.

 

 Встановлення за власні кошти трьох автобусних зупинок на вул. Заводська 17, 76, вул. Некрасівська, 45. Забезпечення необхідними матеріально-фінансовими ресурсами обладнання ще трьох - по вул. Путивльська, 3, 53, 79.

 

 Толоки та прибирання сміття навколо глухівських озер та річок.

 

 Встановлення заправки для електромобілів, яка на сьогодні єдина працює у Глухові, підтримка навколосвітнього міжнародного раллі електрокарів «80edays 2016».

 Збір відпрацьованих батарейок в місті, понад 40 кг за рік.

 Запровадження нових ідей і проектів з використанням матеріалів міжнародних виставок-конференцій, презентацій та форумів:
«Цифровізація економіки» у Сумах (18.11.2017); «Європейська інтеграція: від Києва до місцевих громад» (Чернігів, 15.12.2017);
Економічного форуму «Стратегія інноваційного розвитку» у столиці 21.09.2018; «Співпраця між Україною та ЕС» у Глухові (18.05.2018);
«SMART BUILDING (розумний дім, розумне місто, енергоефективність, автоматизація будівель)» (Київ, 22-23.02.2018).

 

 Фінансова підтримка учасників АТО, важкохворих дітей, сімей, що перебувають у складних соціальних умовах, загальноосвітніх навчальних закладів й установ, тощо.

 Відновлення занедбаного дитячого майданчика у дворі дев`яностоквартирного будинку по вул.Путивльській, 18.

 Участь у фінансуванні спорудження пам’ятника Тарасу Шевченку.

 Допомога місцевій медицині.

 Підтримка громадської організації «Турбота про літніх в Україні».

 

 Допомога місцевому спорту.

 Активна підтримка міських заходів патріотичної спрямованості.

 Меценатська діяльність щодо надання допомоги місцевим поетам.

 Публіцистична діяльність.

 Виконання дрібних доручень виборців.

Таким чином, я не підпадаю під жодний з пп. 2, 3 ч. 1 ст. 37 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", що визначають підстави відкликання депутатів місцевих рад. Припускаю, що до спроби мого відсторонення від депутатської діяльності причетні непорядні, далекі від розуміння політичної ситуації та завдань УКРОПу особи. Тому в разі надходження звернення від Глухівської міської виборчої комісії про надання згоди на моє відкликання за так званою "народною ініціативою" прошу Вас його не задовольняти.

З повагою, депутат Глухівської міської ради
Олександр БУЙКОВ.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости