Новость из категории: Культура

У Дунайці проведено вечір шани хліборобам

Так уже ведеться, що українське село, в основному, працює, а не святкує. Але щороку у третю неділю листопада країна відзначає день сільських трудівників. Це світле свято всіх трудівників, всіх хліборобів.

У Дунайці проведено вечір вшанування " Уклін, вам рідні хлібороби, що працю возвеличили в віках". Україна селянська - це не тільки гектари чорнозему чи центнери збіжжя. Україна - це сільська честь, це правда рідного краю, це гордість предків своїх нащадків, що й зараз зберігають вікові цінності праці на землі. Так було завжди: ми - народ міцних, вікових сільськогосподарських традицій і Глухівщина славна працею своїх трударів. Того дня було сказано багато теплих слів про всіх трударів села, які щодня розумом, серцем, невтомними руками зберігали багато століть нашу благодатну ниву. Рано вранці поспішали на роботу трактористи та механізатори, доярки та рільники, агрономи й техніки, водії.

У кожного були свої справи та турботи, але це не завадило згадати теплими словами всіх голів колгоспу, завідуючих гаражем і тракторних бригад, тваринницьких ферм і зернотоку. Для всіх присутніх лунали сердечні пісні у виконанні ансамблю " Журавка", Жанни Романенко, Сергія Саршаєва, Олени Цигикал, Ігоря Печеного. Усе міняється в цьому світі, уряди приходять і йдуть, політичні зірки сходять і гаснуть на нашому небосхилі, укрупнюються і ростуть міста. А сільська праця, як і раніше необхідна всім і кожному. Особливо теплі слова було сказано сільським жінкам.

Скільки їхніми руками було прополено буряків, скільки надоєно літрів молока.... важкою була праця їх праця. Це недоспані ночі, напружені дні, висушене сонцем обличчя. А наостанок ведучі вечора побажали всім присутнім у залі, добра, тепла, любові завтра і сьогодні, щоб душа цвіла наче сад, щоб зорі падали в долоні. А після закінчення вечора були душевні спогади про ті роки. Ще довго лунала музика і спів.Спонсором виступила сільська рада (сільський голова В. М. Мартиненко)
 
А. П. Пинчук - завідувач КЗ " Сільська бібліотека" Дунаєцької сільської ради


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости