Новость из категории: Новини / Новини з відео

Олександр БУЙКОВ: «Схоже, організатори зборів вдалися до махінацій» (відео)

Публікація Олександра БУЙКОВА, де він виказав своє відношення до спроби відізвати сімох депутатів, без перебільшення, сколихнула глухівську громадськість. Лише на інтернет-сторінці нашого видання воно зібрало за три дні близько двох тисяч переглядів. Для Глухова це дуже багато. Тимчасом автор підготував ще один матеріал – з оцінкою самих т.зв. зборів виборців та роботи Глухівської міської виборчої комісії. Пропонуємо його увазі читача.

На фото: у залі після того як вийшла частина присутніх залишилось не більше 230 осіб, але аж ніяк не 300.

Інформую вас про чисельні грубі порушення законодавства, допущені на початку процедури відкликання, мене та шести інших депутатів Глухівської міської ради, під час зборів виборців, організованих, за активною участю представників УКРОПу.

Голова зборів Юрій БУРЛАКА розпочав ті до завершення реєстрації виборців. Раніше депутат облради від УКРОПу Марія КОНЯЄВА, котра реєструвала учасників, повідомила на камеру, що їх в наявності близько 120. Цього явно не вистачало для проведення зборів, де, згідно з вимогами законодавства, має бути не менше ніж 300 зареєстрованих виборців. Інформацію Коняєвої може підтвердити депутат міської ради Тарас СЕГЕДА, відповідні покази якого вже прилучені до кримінального провадження по ст. 356 і 366 Кримінального Кодексу.

Далі Коняєва зайшла до зали, де проводилися збори, і розташувавшись за столом поряд з трибуною головуючого, продовжувала заповнювати реєстраційні списки, за відсутності осіб, що підлягають реєстрації, та паспортів. Згодом, на сцені, вона прийняла від сторонньої особи заповнені невідомо де, ким і коли – явно заздалегідь сфальсифіковані – реєстраційні списки. Факти фальсифікації опосередковано підтверджується відеоматеріалом, відзнятим активістами напередодні реєстрації при вході до зали Районного будинку культури, де проводилися збори.

Є всі підстави вважати, що оголошена головою зборів Ю.О. Бурлакою кількість зареєстрованих у законному порядку виборців – 442 – не відповідає дійсності. Головуючий та секретар не мали права підписувати протоколи таких «зборів» з внесенням даних про осіб, які не зареєструвалися у передбаченому законом порядку, вчиняти юридично значущі дії. Вони, по суті, свавільно, на підставі підроблених документів, в спосіб не передбачений законом, оформили нібито прийняті «рішення», що у кінцевому підсумку може привести до позбавлення мене та шести моїх колег депутатських мандатів Глухівської міської ради.

Ще одне грубе порушення – продовження так званих «зборів» і «голосування» за порядком денним після виходу з зали частини присутніх, тому що в залі залишилося трохи більше за 200 осіб (за різними оцінками, від 215 до 230), а не мінімум 300, як того вимагає ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад».


Тепер декілька слів про дії Глухівської міської виборчої комісії, котра фактично стала на бік організаторів неправомочного дійства. Її голова, представник партії «Опозиційний блок» Наталія ЗАЙЦЕВА, умисно не повідомляє всіх членів ТВК про надходження до комісії повідомлення від офіційного представника ініціативної групи про відкликання 7 депутатів міської ради; систематично не запрошує на засідання понад третину членів ТВК: Ніну ГЛУЩЕНКО («Батьківщина»), Віктора ГРИШКА (НАРОДНИЙ ФРОНТ), Тетяну ЛАЗАРЄВУ («Самопоміч»), Тетяну ЛИСЕНКО («Батьківщина»), Ірину ТРЕГУБЕНКО («Самопоміч»), Володимира ТРОЦЕНКА («Батьківщина»), Любов ФЕТИЩЕНКО (НАРОДНИЙ ФРОНТ), а також мене й інших депутатів, щодо яких почато процедуру відкликання - при тому, що ми маємо право бути на такому засіданні. Згадані члени ТВК можуть підтвердити це в суді.

Вважаю, голова міської виборчої комісії в межах своєї компетенції робить все для пришвидшення процедури відкликання, мало зважаючи на порушення, допущені під час зборів виборців, не враховуючи думки депутатів і вказаних представників комісії. У зв’язку з цим звертаю увагу, що 5 листопада останні, на чолі з заступником голови комісії Н. І. Глущенко, звернулися з письмовою вимогою до Н.В. Зайцевої про скликання позачергового засідання, аби ознайомити всіх членів комісії з повідомленнями, документами, та для з’ясування всіх обставин проведення процедури відкликання. Зайцева відмовилася отримувати згадану письмову вимогу, про що було складено відповідний акт, який їй відправили поштою. Акт отриманий 6 листопада. На телефонні дзвінки Зайцева або не реагувала, або відповідала, що їй ніколи.

А в глухівській газеті "НЕДЕЛЯ" від 8 листопада тимчасом було опубліковано сім постанов, які фактично продовжили розпочату в протизаконний спосіб процедуру – в т.ч. й у частині, що стосується затвердження протоколу підсумків збору підписів на підтримку пропозиції щодо відкликання мене й шести моїх колег.

Тож можна зробити висновок, що мої опоненти, серед яких є й окремі члени політичної партії "Українського об`єднання патріотів - УКРОП" діяли в незаконних спосіб та максимально швидко, з метою розправи, з суто, як вже зазначалося, політичних мотивів.

Повідомляю, що за фактом порушення вимог законодавства при проведенні зборів щодо відкликання семи, включно зі мною, депутатів міської ради я написав заяву до поліції, та позов до Глухівського міськрайонного суду, і ще один, за фактом незаконних дій міської виборчої комісії – до Сумського окружного адміністративного суду, який вже 20 листопада 2018 року своєю ухвалою забезпечив позов і зупинив дію постанови №9 Глухівської міської виборчої комісії у частині яка стосується мене.

Про те, як проводила засідання Глухівської міської виборчої комісії голова Наталія Зайцева у кабінеті керуючого справами Глухівської районної ради 7.12.2018 року, які рішення комісія намагалась прийняти таємно від інших членів, переглянути можна тут.


Олександр БУЙКОВ, депутат Глухівської міської ради.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости