Новость из категории: Статті

Когось тримають за депутатів, а когось…за «лохів»

Зовсім недавно, на останній сесії міської ради, головою міської виборчої комісії Наталією ЗАЙЦЕВОЮ було вчинено спробу «заведення» нових народних обранців до фракцій «Воля народу» та соціал – демократів (колишня ППЛ ім. С. Капліна) - замість виключених, та тих, щодо яких розпочато процедуру відкликання.

Не буду втомлювати себе й читача повторюваннями. Просто наведу цитату з відповідного номера нашого видання:

 

Відразу після відкриття сесії голова міської виборчої комісії Наталія ЗАЙЦЕВА озвучила постанову про визнання депутатами, замість Миколи КОЛОШІ, Сергія ДЕРКАЧА й Анатолія ЛИТВИНЕНКА – Світлани ПОПОВОЇ, Валерія ГАЛУСТЯНА та Ніни НАНАЙ, і ще двох – Лідії ГОРБАЧОВОЇ та Дмитра РИБАЛКА, за списками СДП (колишньої ППЛ Сергія Капліна)

Ця інформація має відео та аудіо – підтвердження.

Через декілька днів по тому, шукаючи допоміжну інформацію на офіційному веб - порталі Центральної виборчої комісії (cvk. gov.ua, Центральна виборча комісія Місцеві вибори Україна 2015 Офіційний веб – портал Чергові місцеві вибори 25. 10. 2015)

вирішив подивитися, хто з глухівчан значиться в, образно кажучи, найголовнішому та остаточному переліку народних обранців. Жодним чином не розраховував натрапити там на якусь скандальну інформацію, бо перебував у полоні стереотипного уявлення, що на шпальтах офіційного вісника найвищої виборчої установи країни апріорі не може бути «фуфла». Каюсь: я виявився, грубо кажучи, звичайнісіньким лохом, бо … Втім, не буду посипати голову попелом – звертаюсь до першоджерела з голими фактами..

Отже, на трьох останніх позиціях «цевекашного» списку фракції «Волі народу» Глухівської міської ради значаться наступні особи: ПОПОВА Світлана Володимирівна, ДАВИДОВИЧ Олексій Федосійович, ГЛАЗОВ Олександр Іванович. Як бачимо, списочок суттєво різниться і від того, який озвучувався на сесії головою ТВК Зайцевою (законно чи ні – інше питання), і – що був раніше. Як двоє останніх з зазначених опинилися там – суцільна таємниця. Їхні прізвища ніде публічно не озвучувалися, в т. ч., всупереч вимозі закону, на жодному сесійному засіданні. Уявіть лишень – глухівчани не відають, хто представляє їхні інтересі у міськраді!

Цим чудеса на порталі, однак. не обмежуються. У списку СДП (колишня ППЛ С. Капліна) – і всупереч проведеній процедурі відкликання, і – оголошенню Зайцевої на сесії, замість Л. Горбачової та Д. Рибалки значиться вся та ж відома трійця: МИХАЙЛИК – СМИРНОВА – САХОШКО. Як так вийшло? Що сталося з зачитаною Зайцевою постановою ТВК, де виголошені прізвища нових депутатів? Може її скасували? Хто?

За законом це можуть зробити або суд, або ЦВК. На сайтах Сумського окружного адміністративного суду та Центральної виборчої комісії немає ухвал про відміну відповідного рішення Глухівської ТВК. Не надходили повідомлення про це й до міської ради. Тож логічно припустити, що постанову відмінила сама комісія … або хтось з комісії, що, безперечно немає жодного відношенні до закону. І тут вже варто згадати інші «чудеса»: наприклад повідомлення семи членів ТВК, що Зайцева та секретар не запрошують їх на засідання комісії. Піддавався сумніву і сам факт проведення засідань. А може до ЦВК послали зовсім іншу постанову?

До згаданого можна прилучити й факт безпідставного зволікання Зайцевою та її колегами введення до складу міськради нових депутатів від «Самопомочі» (у реєстрі ЦВК залишаються вже давно відкликані ОВСІЄНКО (ХРОЛЕНКО) та ОВСЯНКО). Один з претендентів на місце народного обранця, Сергій КРЮЧКОВ, вже написав з цього приводу заяву до поліції.

Згадані чудеса зі списками та постановами отримали нове органічне продовження 3 грудня. Саме цим числом позначено надіслане меру повідомлення Глухівської міської виборчої комісії (№86 від 03. 12. 2018 р.) про рішення, прийняте 23 листопада на позачерговому з`їзді Радикальної партії О. Ляшка, щодо відкликання Віктора ФЕТИЩЕНКА та Валерія МАНДРИКИ з Глухівської міської ради. Небайдужі глухівчани вирішили перевірити, наскільки воно відповідає дійсності, й зателефонували до головного офісу «радикалів», штатний працівник якого, АНГЕЛІНА, повідомила: жодного з`їзду партії (де, за інформацією з повідомлення, мало прийматися рішення про виключення депутатів) поки не відбувалося - був лише зліт, де народні обранці звітували за свою роботу протягом останніх чотирьох років.

Когось тримають за депутатів,  а когось…за «лохів»

Когось тримають за депутатів,  а когось…за «лохів»

Якщо відверто, всі ці «чудеса» справляють дуже гнітюче враження, навіюючи думки, що живеш не у ХХІ а десь так в ХІ столітті, не в сучасній державі, а, даруйте на слові, якомусь феодальному хліву. Нас знову й знову тримають за лохів. Мимоволі спливає з глибин пам’яті :

Доколе, Господи, доколе

Мне слышать память древних лет,

Ни мельниц тех, ни колоколен

Давным давно на свете нет.

Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости