Новость из категории: Статті

Як це було насправді

В вересні 2015 року в місті Глухові було утворено Глухівську міську організацію політичної партії «Партія простих людей Сергія Капліна», в подальшому назву партії було змінено на «Соціал-Демократична Партія». Після проведення місцевих виборів, які пройшли 25.10.2015 року, партія отримали три депутатських мандати в міський раді. Після переходу в листопаді 2015 року одного із депутатів на виборну посаду – склад депутатів Глухівської міської ради від політичної партії «СДП» був представлений депутатами Михайлик Т.В., Сахошко Ю.В., Смирнова Т.М.

Щодо роботи керівника Глухівського міського осередку політичної партії «СДП», на жаль протягом 2016-2018 років не вживалося системних заходів по розбудови партійного осередку, виконання партійних завдань, що призвело до прийняття рішення вищими керівними органами партії про ліквідацію осередку. 11.09.2018 року було проведено установчі збори, на якому було прийнято рішення про створення Глухівської міської партійної організації «Соціал-Демократична Партія» та оновлено склад її керівних органів – головою осередку було одноголосно обрано Амирханяна Артура Мукучевича. Громаду міста протягом останнього часу засипали різного роду інформацією стосовно подій пов’язаних з відкликанням депутатів Глухівської міської ради, яки обиралися на місцевих виборах 2015 року від політичної партії «Простих людей Сергія Капліна», («Соціал-Демократична Партія»). Це вже колишні депутати міської ради – Михайлик Т.В., Сахошко Ю.В., Смирнова Т.М. Влітку 2018 року за народною ініціативою було розпочато процедуру відкликання депутатів Михайлик Т.В., Смирнової Т.М., Сахошко Ю.В., з підстав передбачених Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», у зв’язку з тим, що зазначені вище вже колишні депутати взагалі не проводили прийому громадян, не звітували перед ними, багато разів не приймали участь у засіданнях міської ради, тобто не виконували своїх депутатських обов’язків.
 
Після того як в порядку та спосіб передбачений чинним законодавством були зібрані підписи виборців до Глухівської міської виборчої комісії були передані дані, опрацювавши які, комісія направила відповідне звернення до керівного органу політичної партії «Соціал-Демократична Партія» про надання згоди на підтримку народної ініціативи по відкликанню. Повідомляємо, що вищим керівним органом політичної партії «Соціал-Демократична Партія» було підтримано народну ініціативу та надано згоду на їх відкликання. Належні документи було передано до Глухівської міської виборчої комісії, також було поінформовано міського голову. З цього моменту у відповідності до чинного законодавства повноваження депутатів – припинилися. Позиція політичної партії «Соціал-Демократична Партія» обумовлена по перше наявністю передбачених законом підстав для відкликання, а також відсутності будь-якої роботи зі сторони депутатів на виконання завдань місцевого самоврядування, дотримання інтересів громади міста, статутних завдань партії, безвідповідального ставлення до своїх депутатських обов’язків, ігнорування вимог партії щодо роботи в місцевому осередку, наданні інформації та невиконання партійних завдань. Закон України «Про місцеві вибори», при якій обратися до міської ради можливо виключно за партійними списками партії, а в подальшому законодавчо не передбачено можливості впливу на депутата, якщо він порушує партійну дисципліну та не сприяє виконанню статутних завдань.
 
Також зазначаємо, що ці депутати ніколи не були членами політичної партії «Соціал-Демократична Партія». Глухівська міська організація політичної партії «Соціал-Демократична Партія» залишається незмінно вірною стратегічному курсу партії спрямованому на досягнення своїх завдань, захисту соціальних прав людей та розбудові демократичного суспільства. Участь цих депутатів у визнаних незаконним в судовому порядку так званих «сесіях» міської ради, як то наприклад «рішення про прийняття бюджету», злиття з ідеологічними опонентами – колишніми регіоналами, знаходиться в повному протиріччі з політичною позицією партії. В той же час хотілося відмітити, що серед кандидатів в депутати міської ради є здорові сили і коли наступні за черговістю депутати від «Соціал-Демократичної Партії», які найближчим часом набудуть депутатські повноваження замість відкликаних, почнуть працювати в міській раді, це безумовно сприятиме консолідації демократичних сил, послугує на користь громаді міста, позитивно вплине на вирішення нагальних місцевих проблем, в чому їм Глухівська міська організація політичної партії «Соціал-Демократична Партія» та керівництво партії буде всіляко сприяти та допомогати.
 
Пресс-служба Глухівської міської партійної організації «Соціал-Демократична Партія»


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости