Новость из категории: Новини / Новини з відео

Зірвана сесія 17 грудня: або все, або… (відео)

На цю сесію було покладено багато сподівань. І з боку прихильників Терещенка, і – протилежного табору Сталося однак те, що сталося: безпрецедентно довге – дев’ятигодинне «велике сидіння . Колишній мер Юрій БУРЛАКА порівняв його з відомим « великим стоянням» московського і татарського військ на річці Угра, яке, за офіційною версією, поклало кінець т. зв. монголо-татарському ігу. Політичним опонентам, він, у руслі своїх відомим всім політичних симпатій, звісно, відвів роль нащадків азійських кочових народів. Собі ж, як розумієте… В такому розподілі, при всій його провокативності, є, однак своя рація. Московська політика – і за князівських, і за царських, радянських й інших часів відрізнялася брехливістю й облудливістю. Московські політики завжди вважалися майстрами всіляких підмін.

Треба сказати, на цій сесії очолювана Бурлакою антитерещенківська опозиція продемонструвала політичну поведінку цілком у московському дусі. Почнемо з того, що на початок засідання опозиціонери відмовилися реєструватися у передбаченому законом порядку. На офіційно визначений час початку сесії – 15.00 це зробило лише 9 депутатів, які підтримують чинного мера. Замість зареєструватися, антимерськи налаштовані народні обранці надали міському голові такий собі іменний перелік з підписами, в т. ч. й осіб, щодо повноважень яких виникали деякі питання – зокрема законності реєстрації на сайті ЦВК, або вручення головою, як того вимагає закон, депутатських посвідчень.

Терещенко відмовився визнавати цей список, закликавши своїх опонентів здійснити нормальну реєстраційну процедуру, після якої можна перейти до вирішення важливих питань, винесених на обговорення, зокрема внесення змін до бюджету та програми соціально – економічного розвитку -2018, затвердження програми розвитку Глухова на 2020 – 2021 рр., реорганізацію центральної рай лікарні, без чого її колектив приречений на суттєве скорочення, і, як наслідок, різке погіршення обслуговування пацієнтів; поточні земельні питання тощо.

Антимерська опозиція відразу явила непохитність: або наш списочок, або – жодної роботи, хоч і на благо міста. Терещенко, зі свого боку, наполягав на припиненні процедурної тяганини й переходу до обговорення поточних справ – адже закінчується рік, повно невирішених питань, і взагалі… Опозиція залишилася глухою до будь - яких закликів і прохань. Присутні у залі громадські активісти піддавали її дії різкому публічному осуду – з їхніх місць постійно лунало потужне «Ганьба!», а авторитетний глухівчанин, голова ОСББ по Космонавтів, 6, Володимир СОЛОМЕННИЙ, взагалі, зробив різкий демарш, з заявою, що такого бардака у представницькому органі ще не бачив. Опозиціонери, під керуванням відомої діячки, депутата облради Коняєвої спробували було взяти горлом – себто теж стали кричати. У них, вийшло непогано, але темпераментна народна обранка, продемонструвавши якісь малозрозумілі паси своїми верхніми кінцівками в бік мера (публічна підтримка кандидатури якого на осінніх виборах – 2015 певною мірою забезпечили їй, до речі, шлях до омріяних депутатських вершин) швиденько вискочила з зали.

Чи то стояння (бо очільник опозиції, наприклад, застовпив за собою трибуну), чи сидіння (саме до нього вдалася абсолютна більшість депутатів, причому з обох таборів) продовжувалося, нагадаємо знову, дев’ять годин. Це, мабуть, абсолютний рекорд за всю історію проведення таких зборів. Мер постійно закликав партнерів до роботи, Бурлака – з тією-ж постійністю здіймав доверху свій список, і казав, що його прибічники до роботи готові. Важливі міські питання тимчасом, залишалися без жодного розгляду. Ситуація, як казали німці та їхні переможці в сорок п’ятому році, «аллес капут». Дев`ять годин сидіння, стояння, перегукувань, дрібних суперечок, і навіть пиття кави у сесійній залі – такий собі хіпуватий бздик у виконанні юриста-опозиціонера, причому це не впершем – декількома днями раніше до такого-ж вдалася не менш «висококультурна» шкільна директриса, причому сьорбала каву з таким виразом задоволення на обличчі, що один з промерських депутатів поривася навіть купити їй беляша – для повної, так би мовити, гармонії образу. Абсурдна вистава набула повної довершеності.

Тепер облишмо гумор, і задамо собі питання: чому пішло так, а не звичним чином? Дехто з присутніх звернув увагу, що в реєстрі ЦВК в якості чинних депутатів вже зафіксовано присутніх цього разу в залі, й у «списку Бурлаки» ПОПОВУ, НАНАЙ та ГАЛУСТЯНА. Водночас на сайті Центрвиборчкому залишилися у партійних списках начебто відставлені за всіма передбаченими правилами МИХАЙЛИК, САХОШКО, СМИРНОВА, ОВСІЄНКО, ОВСЯНКО. Казали, що названа п’ятірка з`являлася на початок сесійного засідання у коридорах міської ради. Якщо так, можна припустити, що підпиши Мішель бурлакин реєстр, опозиція, легітимувавши свій склад і здобувши більшість, могла б здійснити переворот, помінявши секретаря, заступників, виконком. Під час «стояння – сидіння» мер поінформував, що отримали вказівку змістити його з посади до 20 грудня. У Інтернеті також можна знайти повідомлення Мішеля, що Бурлака вже розподіляє посади в своїй "новій команді": Нанай начебто планують на звичне для неї місце секретаря міської ради, посаду керуючої справами має обійняти Коняєва, а одного із заступників – КАРЛОВ; управління водоканалом візьме до своїх рук ГРИБ, а Бурлака очолить ВЖРЕКП. Комусь такий розклад може видатися фантастичним, але якщо зважити на те, що у двадцятих числах завершується рух коштів від міськради до казначейства, два згаданих комунальних підприємства дуже, як би воно правильніше висловитися… пристосовані… для «відмивання» муніципальних грошей, і на міських рахунках чимало залишкових коштів, то…

Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости