Новость из категории: Статті

Дитяча кімната: хочеш гратися, значить, не спи!

З 1 вересня минулого року в Глухові на базі еколого–натуралістичного відділення ЦДЮТ розпочала свою роботу дитяча кімната. Абсолютно безкоштовно маленькі мешканці міста можуть користуватися сухим басейном та лабіринтом. Це – дуже гарний варіант дозвілля для діточок та їх матусь, особливо взимку: грайся скільки хочеш у теплому приміщенні, та ще й гроші платити не треба! Та є тут одне «але». Як виявилось, матусі скаржаться на незручний час роботи цієї кімнати. Мовляв, у п’ятницю вона працює з 15 до 17 години, коли дорослі на роботі, а дітки в садочку. В суботу кімната відкрита з 11 до 13, коли малюків треба вкладати спати. Щоб прояснити ситуацію, ми звернулися за коментарями до ЦДЮТ. Там нам розповіли, що графік роботи призначався не стихійно, а виважено, з урахуванням вікових режимних норм та моментів дітей, і все це детально обговорювалося та з’ясовувалося з начальником відділу освіти Людмилою Васянович.

Отже, все згідно з педіатричними нормами. А те, що чиєсь маля спить не в межах цих норм, так під усіх же не підстроїшся. Як нам стало відомо, для того, щоб дитяча кімната взагалі працювала у суботу, методисту доводиться у свій вихідний день приходити на роботу, адже саме він там знаходиться поки малеча награється. Це викликає певні незручності для жінки як господарки сім’ї. Що ж стосується кількості дітлахів, то по п'ятницях та суботам налічується до 10 маленьких відвідувачів. Ми поцікавились у мам, який час їм би був найзручнішим, і почули у відповідь: «Нас цікавить саме субота, адже це вільний від роботи та садочка день, а графік – зранку до обіду і після обіду до вечора, тобто до сну і після нього». Для інформації: в Сумах, наприклад, такі ж самі дитячі кімнати з сухими басейнами та лабіринтами знаходяться в різних торгових центрах і коштують 40 гривень на годину. Працюють без перерви та вихідних цілий день. А поруч знаходяться безкоштовні дитячі майданчики, на яких пропонуються лише примітивні гірки та кубики з м’якого матеріалу.
 
Там малюки можуть гратися скільки завгодно. Прокоментувати ситуацію, підняту в статті, ми попросили начальника відділи освіти Людмилу Васянович. Вона розповіла, що дана кімната не є класичною дитячою, а призначена для відпочинку вихованців ЦДЮТ. Діти, які не є гуртківцями центру, теж мають право користуватися кімнатою, але тільки в той час, коли не йдуть заняття в гуртках, щоб не заважати. Тому і відкрита вона не весь робочий тиждень, а лише в вільні від програми часи.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости