Новость из категории: Новини

Дитячі садочки перейшли на «санаторний режим»

Довгоочікуване літо – радість для дітлахів та водночас головна біль для їх батьків, особливо працюючих. Річ у тому, що з 1 червня по 1 вересня дошкільні заклади перебувають на так званих канікулах, працівники почергово йдуть у відпустки. Крім того, в садочку відбувається ремонт. Звісно ж, функціонувати у звичному графіку установа не може. А що ж дітки? І що робити батькам, у яких відпустки не співпадають з канікулярним періодом? Ці питання ми задали начальнику відділу освіти Людмилі Васянович. Вона повідомила: з п’ятниці всі дошкільні заклади Глухова працюють у «санаторному режимі». Збільшилася вартість харчування на 10%, адже додався другий сніданок у вигляді фруктів, соків та легких перекусів. Що стосується відвідування дітвори садочків, по всім закладам проведено батьківські збори, де мамам та татам розповіли, що три літні місяці в дошкільних установах працюватимуть зведені групи, вихователі та помічники в яких будуть теж змінюватися.

Так буде тривати з червня до вересня, а зовсім на ремонт садочки закриваються лише на 2 тижні. На цей період у батьків є два варіанти: дитина сидить вдома або ж відвідує інший дошкільний заклад. Зазвичай всі знаходять, куди подіти свою крихітку на ці 14 днів. І лише в поодиноких випадках дитятко переводиться до чужих садочків. Ми поцікавилися у мам з татами, як вони планують викручуватися в літній період, адже ні для кого не секрет, що навіть в період епідемій грипу та сильних морозів на вихованців дошкільних закладів не розповсюджуються карантини. З однієї основної причини – діти самі не можуть перебувати дома без нагляду батьків, коли ті на роботі.
 
А що робити влітку, коли це просто вимушена міра – сидіти вдома? Причому не тільки 2 ремонтних тижні, а половину літа? Адже по всіх садочках сповістили, що мами з татками повинні обирати, яку половину літа їх діти будуть сидіти вдома: з 1 червня до 15 липня чи з 15 липня до 1 вересня. Кожен вибирав кому як зручніше, хто як зміг пристроїти дитинку. Для багатьох це досить серйозна проблема., бо не в кожного є бабусі та інші родичі, які б могли залишитися з малям.
 
Оксана КОВАЛЬОВА


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости