Новость из категории: Новини / Події

Кримінальна хроніка

В Глухові працівники поліції вилучили багнет-ніж

Власником зброї виявився 45-річний місцевий мешканець. Чоловік хотів реалізувати знайдену зброю через Інтернет, однак його планам завадили поліцейські. Оперативники Глухівського відділу поліції відпрацьовували територію міста, коли в поле їх зору потрапив мешканець Глухова. Чоловік, ледве побачивши поліцейських, став помітно нервувати.

Правоохоронці згідно чинного законодавства провели поверхневий огляд і знайшли під верхнім одягом у громадянина багнет-ніж. Під час опитування глухівчанин розповів: під час ремонтних робіт, на одній з вулиць райцентру, в каналізаційному колодязі він випадково натрапив на «знахідку». На його думку, це німецький багнет-ніж часів Другої світової війни. Чоловік мав намір продати його через мережу Інтернет, і в очікуванні покупця користувався ним у своїх власних потребах. За даним фактом слідчі Глухівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 263 КК України (Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу), в рамках яких призначено експертне дослідження. Глухівчанину може загрожувати штраф до 850 гривень або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Виїхали на сімейну сварку – знайшли наркотики

На лінію «102» зателефонувала 27-річна жінка, яка просила вгамувати свого чоловіка, який вдома влаштував дебош. Поліцейські, які прибули за викликом побачили жінку та чоловіка, що сварились між собою. Останній перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Сама заявниця розповіла, що її чоловік постійно скандалить після вживання спиртного і нерідко б’є її. Вона висловила свої підозри, що він вживає ще й наркотики. Під час огляду господарського приміщення правоохоронці виявили висушені рослини коноплі та пристрій для її вживання. Сам же 28-річний господар в свою чергу звинувачує дружину в наклепі, мовляв і гадки не має звідки в будинку взялася марихуана. Проте пройти медичне обстеження на вживання наркотиків, запропоноване працівниками поліції, він відмовився. У відношенні чоловіка відкрили чергове кримінальне провадження за ч.1 ст.309 ККУ. Якщо його провина буде доведена, чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі.

 Ласі на чуже майно


В ході проведення оперативних заходів, орієнтованих на попередження майнових злочинів, працівники Глухівського відділу поліції викрили 22-річного та 17-річного жителів району, які підозрюються у вчиненні крадіжок з салонів автомобілів. Встановлено, що в ніч на 21 грудня зловмисники, зламавши замок багажника, проникли до салону автомобіля ВАЗ-2109 та викрали атомагнітолу, дві колонки і зарядний пристрій до телефону. Тієї ж ночі хлопці примудрилися обібрати ще й автомобіль ВАЗ-2108, з салону якого теж вкрали автомагнітолу. Крім того, поліція довела причетність старшого з зловмисників до крадіжки мотоцикла «Альфа» з приміщення гаража жителя міста Глухів. Транспортний засіб правоохоронці вилучили та повернули власникові. Слідство встановить участь і вину кожного у скоєних злочинах, а вже покарання визначить суд.

Путивльські поліцейські затримали жінку, яка ледь не позбавила життя свого знайомого

До Путивльського відділення поліції звернулась 33-річна жителька району, яка повідомила, що ножем вдарила свого 27-річного приятеля. «Під час перевірки з’ясувалося, що неодноразово судима 33-річна приятелька чоловіка нещодавно звільнилась з місць позбавлення волі, - коментує Оксана Федченко, начальник Путивльського відділення поліції. – Поліцейським вона розповіла, що прийшла додому до свого близького знайомого відсвяткувати Різдво, де не обійшлося без горілки. А коли між ними розпочався конфлікт, вона вхопила кухонного ножа та вдарила ним його в область грудної клітини. Після чого пішла спати. А протверезівши, викликала правоохоронців». Наразі чоловік знаходиться на лікуванні, його життю вже нічого не загрожує, а його подругу затримано в порядку ст. 208 КПК України та відкрили за цим фактом кримінальне провадження за ч.1 ст.121 ККУ (тяжкі тілесні ушкодження). Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції в Сумській області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости