Новость из категории: Новини / Події

Кримінальна хроніка

Поліція закликає громадян долучитися до боротьби з самогоноварінням
 
З початку нинішнього року правоохоронці Глухівщини склали адміністративні протоколи за виготовлення та продаж самогону 19 жителів міста та району і знищили 22 літра готової «продукції». Нерідко після вживання такої оковитої громадяни потрапляють до лікарень з важкими, іноді – смертельними отруєннями. Більш того, жертвами «зеленого змія» стають зовсім молоді люди, котрі в силу певних причин зважуються на придбання горілки сумнівної якості.

З причинами цього явища боротися потрібно спільним зусиллями влади, громадськості та поліції. Тому глухівські правоохоронці звертаються до всіх небайдужих громадян з закликом не залишатися осторонь проблеми, а повідомляти про факти самогоноваріння та реалізації незаконного алкоголю до найближчого підрозділу поліції, або на «гарячу» лінію «102». Ваше повідомлення буде перевірене, а правопорушники – притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством.
 
Розкрите вбивство лікаря.
 
Тіло 77-річного чоловіка зі слідами насильницької смерті знайшли на підлозі власного будинку напередодні нового року. В результаті низки оперативно-розшукових заходів працівниками карного розшуку, слідства та прокуратури були встановлені та затримані особи, що скоїли даний злочин. Ними виявились місцеві жителі. Наразі всі вони затримані в порядку ст.208 КПК України . Під час досудового розслідування було встановлено, що вбивство скоїли особи, які систематично вчиняли крадіжки на території міста Ромни та Роменського району Сумської області. Того дня вони вирішили обікрасти будинок потерпілого. При цьому їх не зупиняв той факт, що лікар перебував вдома. Прибувши до місця злочину на автомобілі, один з чоловіків залишився біля будинку вартувати, інші двоє проникли до приміщення, зламавши вхідні двері. У будинку господар почав чинити опір нападникам, під час чого вони нанесли йому декілька ударів по голові монтировкою.
 
Від отриманих травм чоловік помер. Зловмисники викрали лише старенький мобільний телефон та банківську картку, на якій знаходилося близько 1500 грн, які вони, в подальшому, так і не змогли зняти. У суботу, 26 січня 2019 року правоохоронці за підтримки спецпідрозділу КОРД, затримали нападників в порядку ст. 208 КПК України. Двом з них, які заподіяли смерть потерпілому, повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій), п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів групою осіб) КК України, санкція якої передбачає довічне позбавлення волі. Третьому, який залишався на варті, повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій) КК України. Всі затримані жителі Ромнів та Роменського району. Зловмисникам 22, 29 та 33 роки. На даний час перевіряється їх причетність до вчинення інших злочинів. Слідчими та прокурорами готуються клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 

У Сумах батька, який покинув дворічну дитину одну вдома, хочуть позбавити батьківських прав


Правоохоронцям довелося виламати двері квартири, щоби допомогти 2-річній дівчинці. Крики й плач дитини серед ночі наполохали мешканців під’їзду. Разом із сусідами копи зламали замок й увійшли до оселі. Дитина, напевно, прокинулася вночі та перелякалася, що поруч немає рідних – через це і заходилася плачем. Поліцейські крихітку заспокоїли, про всяк випадок викликали медиків та вирішили дочекатися батьків. Виявилося, що тато вклав спати доньку і поїхав по випивку, а дитина прокинулася і злякалася.


Татко напідпитку з'явився за півтори години. Він пояснив, що мати дівчинки на заробітках за кордоном, а доньку лишив, бо кортіло випити. Щоби знайти алкоголь, через нічний сухий закон у Сумах, об'їхав півміста. "Я годину тому поїхав", - заявив він. "Ну, що ви розповідаєте? Ми тут уже півтори години. У вас дитина пів ночі розривається від плачу", - відповіли йому присутні. "Більше такого не повториться, вибачте", - сказав тато.

Пояснення поліцейських не вдовольнило - до суду щодо позбавлення батька прав, дівчинка перебуватиме в дитбудинку. "Патрульним чоловік пояснив, що хотів вжити алкоголь, направився до центру міста, де й відпочивав. 30-річного чоловіка було доставлено до Сумського відділу поліції для надання пояснень, а дитину доправлено до дитячого будинку", - пояснила інспектор Валерія Крамаренко.


Відділ комунікації поліції Сумської області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости