Новость из категории: Культура

Гроші для маленької Серафіми від ліцеїстів

«Мистецький водограй» - фестиваль під такою назвою розпочався в Глухові. В межах даного заходу кожна школа міста продемонструє свої учнівські таланти та творчі здобутки. Минулої середи на головній сцені населеного пункту, в Палаці культури, виступили вихованці КЗ «Глухівський ліцей – інтернат з посиленою військово – фізичною підготовкою.

Програма мала гасло «З любов'ю вічною до тебе, рідний краю», а також девіз «Ми ті, хто змінює світ». Та, оскільки фестиваль проходить під час Великого Православного посту, і на Сумщині стартувала доброчинна акція «До Світлого дня – світлі вчинки», то концерт мав на меті зібрати кошти на лікування 5-річної глухівчанки Серафіми Іщенко, сестрички колишньої випускниці даного навчального закладу. Малятко народилося з дитячим церебральним паралічем, а коли дівчинці було 2 рочки, в неї померла мама. Тож допомога цій маленькій – це справжній прояв людяності. Так, оцінювати культурно – творчі досягнення учнів ліцею – інтернату прийшов повний зал глядачів, а також компетентне журі у складі представників керівництва Глухова, культури та освіти. Захід зібрав у концертній залі міського палацу культури велику кількість пошановувачів талантів ліцеїстів, а вони, у свою чергу, не розчарували гостей свята, подарувавши їм цікаву подорож у казковий світ музичного мистецтва. Різноманітність номерів і висока мистецька майстерність виконавців вражала. Особливо сподобались такі номери: пролог «Жива історія», де був інсценізований нарис із життя ліцеїстів Глухівської губернії, танок «Полонез», який виконала середня група танцювального гуртка "Грація” (керівник Галина Барновалова), романс «Грона духмяні акації білої…» (слова М. Матусовського, музика В. Баснера), С. Кульчицький "Струни серця”, хореографічна композиція «Україна – одна», що виконали учасники танцювального колективу "Веселка”, дефіле в українських костюмах, які продемонстрували учасники гуртка "Студія –Модерн» (керівник Наталія Малютіна), пісня «Україна – матуся моя» у виконанні молодшої групи зразкового вокального ансамблю "Чарівні мальви” під керівництвом Євгена Дзекелева (слова Г. Лисенка, музика В. Лисенка), попурі козацьких пісень, літературна замальовка «У моїй Україні…» (автор Гарик Бирча), пісні «Про ангела» у виконанні Армена Станіслава та «Сестрички», що подарував глядачам дует рідних сестер Ганни та Емілії Мармус, танок «Бебі-бум», виконаний майже всім четвертим класом, флешмоб та багато інших цікавих та креативних номерів художньої творчості. Те, що відбувалося в той день на головній сцені міста, важко було навіть назвати шкільним концертом, адже всі номери були досить професійними й гідними прославити Глухів далеко за його межами.

Як виявилося, все це діти підготували за якихось півроку - від дня заснування ліцею. Під час багатьох виступів глядачі плакали та вставали з місць – люди були розчулені. Як висловився потім один з почесних гостей, всі ми з роками стаємо сентиментальними. І те, що діти здатні так торкатися душі – означає, що вони в цьому закладі не лише займаються військово-спортивними видами спорту, а ще й творчо розвиваються на секціях художньої творчості. З вуст представника ОДА прозвучало, що вихованці даного навчального закладу гідні мати звання найталановитішої, співочої, культурної еліти північного регіону Сумщини. І навіть запевнив колектив у всебічній підтримці ліцею – інтернату на рівні області. Адже такі таланти треба розвивати. Що стосується коштів для хворої дівчинки, то наприкінці фестивалю на сцену вийшла сестра Серафіми Тетяна, де їй був вручений конверт з сумою 5 тисяч 570 гривень. До речі, до цих грошей додалися ще й ті, що були зібрані від проведення шкільного ярмарку два тижні тому.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости