Новость из категории: Статті

2-річний боржник

Маленькому глухівчанину Єгорці лише 2 рочки, але він вже має заборгованість перед ПриватБанком у сумі 32 тисячі гривень. Про це кореспонденту розповів стурбований батько дитини Андрій Іващенко. Минулого літа ми вже писали про цю родину: рік тому на святвечір, 6 січня, від тяжкої хвороби померла мати хлопчика. Жінка страждала нирковою недостатністю, а після народження синочка стала інвалідом 1 групи, її життя трималося лише завдяки апарату гемодіаліз (штучна нирка для очищення крові).

Під час чергової процедури, що зазвичай триває 3 години, Ользі стало зле і вона померла. Єгорка, якому на той момент виповнився 1 рік і 4 місяці, залишився без мами. Виховує малятко батько, з яким жінка у шлюбі офіційно не перебувала. Пам'яттю для хлопчика про найріднішу людину у світі – неньку, було лише велике портретне фото матусі, що стоїть на видному місці у квартирі. А нещодавно з'явилася ще одна згадка – кредит у сумі 32 тисячі гривень, який начебто не оплатила банку. Тож Єгор як перша лінія рідства повинен повернути Привату борг. Лист з суду, в якому йдеться про кредит, Андрій отримав минулого тижня, і з того моменту втратив спокій, апетит та сон. Як таке могло взагалі статися?
 
Адже з Ольгою він знайомий із 2012 року, і ні про які кредити вона ніколи навіть не згадувала! Більш того, про це не знали ні батьки покійної, ні найкраща подруга – кума, ані її старший син Руслан від першого шлюбу. Маячня якась! Новина про величезний борг стала справжнім ударом для всієї родини, всі скупчилися навколо проблеми та ламають голови над тим, як вирішити цю ситуацію. Мати з батьком Ольги мешкають в Роменському районі, синочок Єгор з біологічним батьком – у Глухові, а старший син Руслан від першого шлюбу – в Харкові. Оскільки в жінки двоє дітей, то і сплачувати кредит вони повинні обидва. Та якщо зі старшим сином все логічно – він повнолітній, працює, має непоганий заробіток і вже давно сам себе забезпечує, то що робити Єгорці, який живе з безробітним татком на соціальні виплати – 860 грн декретних та 1500 сирітських?! 43-річний чоловік до появи на світ синочка досить впевнено тримався на ногах, їздив на заробітки за кордон, його родина ні в чому не потребувала. Та після смерті коханої громадянської дружини Андрій прив'язаний до дитини.
 
Хлопчикові вже 2,5 рочки, більшість діток такого віку вже давно ходять у дитячий садочок. Єгор оформлений до дошкільного закладу вже з минулої зими, та відвідувати його не може, адже постійно хворіє. У нього занадто слабка імунна система, дитинка страждає від купи різних недугів. 6 тижнів страждав на бронхіт, 2 дні сходив до садочка, і ось знову – на лікарняному. Тож основна батькова робота – це клопіт з сином! Коли стаття готувалася до друку, Андрій з Єгором пакували речі до Сумської обласної дитячої клінічної лікарні, де вони двічі на рік обстежуються у цілої низки вузьких спеціалістів. Можна собі уявити, які життєві складнощі та негаразди переслідують дану родину, а тут ще той злощасний кредит, що раптово виник з того світу! Герой нашого матеріалу дуже сподівається, що він виграє суд.
 
Та юриста з адвокатами Глухова і Сум, до яких звертався за юридичною допомогою Андрій, мають невтішні прогнози. Автор статті виклала пост про цей випадок до ФБ, і він миттєво зібрав купу коментарів. Користувачі соцмережі просто шоковані. Дехто пише, що окрім законності повинна бути ще й людяність, а також, що мама вже оплатила борг своєю смертю. Кореспондент буде слідкувати за тим як будуть розвиватися події далі.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости