Новость из категории: Культура

Про найдорожчу, найближчу людину ...

Свято матері зародилося давно. У 1903 році молода американка з Філадельфії Анна Джарвіс, яка поховала свою матір, звернулася до законодавців з пропозицією присвятити один день кожного року вшануванню Матерів. Вона запропонувала це вшанування символізувати кольорами квітів. У кого матір була жива – у цей день мав приколоти до одягу рожеву квітку, а в кого мати померла – білу. Матері - берегині було присвячено годину вдячності "Величне і прекрасне слово мама! Від неї все на світі! Навіть світ!".

Його провели працівники культури села та спеціаліст по роботі з молоддю з членами клубу "Розрада". Ведучі заходу художній керівник Цигикал Людмила та Московченко Ольга повели мову про найдорожчу, найближчу людину, перед якою ми завжди в несплаченому боргу.
І цю людину називають прекрасним гордим ім'ям - Мати. Мати віддає дитині всю мудрість своєї душі, тепло свого серця, своє здоров'я. Материнська любов не знає страху, сумнівів, розрахунків. Вона очищає нас, зігріває, зупиняє перед безоднею. Згадали великого пророка Шевченка, який возвеличив жінку матір, склав їй гімн та інших поетів. Потім ведучі запросили всіх присутніх згадати колискові, ті пісеньки, які вони співали своїм дітям, а тепер онукам. А потім теплим словом згадали сім’ю Науменко Олени, яка виховала п’ятеро дітей. Ведучі запросили до діалогу про традиції в сім'ях, про методи виховання. Цікавим був виступ учасниці клуб Сидоренко Катерини в гумористичній формі про звичаї українців по збиранню картоплі. Звучали пісні про маму та вірші.
 
Пинчук А. П. - завідувач КЗ " Сільська бібліотека" дунаєцької сільської ради


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости