Новость из категории: Він та Вона

Як вибрати сумку на кожен день, п'ять порад від майстра

З вітрин міських магазинів на нас дивиться безліч гарних шкіряних сумок. І ось ви вже йдете до однієї з них, спокусившись зовнішнім виглядом. Тут саме час задуматися про її якість. Вартість виробу зі справжньої шкіри висока, але всі знають, що гарна якість виправдовує ціну, тому ми готові витратитися з тим розрахунком, що вона послужить нам не один рік.

Як вибрати сумку на кожен день, п'ять порад від майстра

А чи впевнені ви, що товар не з дерматину? Зараз технології дозволяють виготовляти сумки не з натуральної шкіри так, що вам і в голову не прийде сумніватися в тому, що це підробка. А за неякісний товар гроші викидати не хочеться.

Розглянемо кілька підказок, як правильно купити шкіряні сумки.

Вивчіть етикетку
Сумлінні виробники вказують, з чого зроблена сумка. І коли ми бачимо на етикетці слова «шкірзам», «синтетика», «ледерин», «штучний матеріал», то, відповідно, робимо висновки.

Слід пам'ятати, що не завжди інформація на етикетці відповідає дійсності.

Скільки коштує сумка?
Виріб зі шкіри не буває дешевим. За якість доведеться добре заплатити. Вибір за вами, але навряд чи «вигідна» покупка буде вас довго радувати.

Визначте приблизну вагу товару
Шкірозамінник досить легкий матеріал, він може важити так само, як і тканина. Враховуйте також, що бичача шкіра важча, ніж овеча.

Розгляньте зовнішнє і внутрішнє покриття
Це перевірка на дотик. Поверхня натуральної шкіри шорстка. Її відрізняє груба фактура, буває замшевою. Пальці по шкіряній сумці не ковзають. Якщо ви бачите, що поверхня глянцева - перед вами шкірозамінник.

Шкіра м'яка. Можна зробити вигин і подивитися, вирівняється поверхня чи ні. Якщо так, то це натуральний шкіряний матеріал. При цьому зміниться ще і колір вигину. На дерматині в місцях згину будуть ще довго видно складки, він не такий піддатливий.

Що стосується вивороту, то у речей з дерматину є підкладка з тканини, а у шкіри виворіт жорсткий.

Понюхайте товар
Натуральна шкіра пахне по-особливому. Вона пахне тваринам, причому досить насичено. Для шкірозамінника характерний аромат хімічних складових.

Визначте стан країв і швів
У підробці краї жорсткі і гладкі. У шкіряних речах вони, як правило, будуть грубими.

Рівні круглі дірки від голок, нитки, що стирчать в різні боки - свідоцтво того, що перед вами підробка.

У натуральній якісній шкіряній сумці шви майже непомітні. І слідів від голок ви навряд чи побачите.

Постарайтеся випробувати потенційну покупку вогнем, водою
Справжня шкіра майже ніяк не відреагує, якщо ви її підпалите за допомогою сірників, в той час як шкірозамінник відразу ж досить добре загориться. Крім того, буде запах хімічних речовин.

За допомогою вогню підробку виявити неважко. Але не кожен продавець дозволить вам це зробити.

А ще потріть сумку мокрим пальцем. Якщо це шкіра, волога дуже швидко вбереться, на відміну від дерматину, який погано поглинає воду.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости