Новость из категории: Новини

Новини коротко

Відкрили цікаву інсталяцію

У ГАТІ СНАУ відбулось урочисте відкриття інсталяції «Студентам – творцям нашої історії. Урочиста нагода – 120 років заснування вишу. Право перерізати стрічку надали випускникам закладу різних поколінь: Анатолію Литвиненку, Миколі Деркачу, Володимиру Давиденку й Альоні Лукандій. А випускник 1962 року Михайло Часницький подарував одну зі своїх книг.

Вл. інф.

Футбольне поле біля шостої школи готове до «сівби»

Спортивне поле біля шостої школи готове до засіву газонною травою. Його почистили, розрівняли; зараз, як повідомили у міському відділу молоді та спорту, підводять воду для поливу газону, на якому передбачено тренувати вихованців футбольної секції ДЮСШ.

За інформацією міського відділк молоді та спорту

    58 МПБ отримала нові атрибути до бойового прапора

Минулої суботи, 29 червня у Конотопі відбувся ритуал вручення стрічки із почесним найменуванням до бойового прапора нашої 58-ї окремої мотопіхотної бригади. Урочистості проходили біля пам’ятного каменя на проспекті Червоної калини. На завершення заходу учасники поклали квіти до пам’ятника Т. Шевченку та хреста борцям за волю України

Відзначили 360 річницю перемоги під Конотопом

У Шаповалівці, що на Конотопщині, відбулося масштабне свято,з традиційною реконструкцією славної битви, коли українці під проводом Івана Виговського, прилучивши до себе татар, розгромили вщент майже стотисячне російське військо, з його найбоєздатнішою частиною – силою й окрасою - важкою дворянською кавалерією. Разом з нею відбувався й фестиваль «Козацький радослав», за участі мистецьких колективів з декількома сотнями виконавців, кримських татар. Генеральний штаб Збройних Сил України представив виставку військової техніки.

У програмі свята була також низка шоу: кінне - «Соколиний хутір», ковалів, майстер-клас гончарів та ремісників. Виступав відомий гурт «Гайдамаки». Загалом свято відвідали декілька тисяч людей.

За інформацією Конотоп Інфо

Ще одне «фе» на адресу псевдореформ

Знову відбулися протести проти псевдореформ у галузі викладання мистецьких дисциплін. Про це розповідалося й у наших попередніх випусках. Нагадаємо, що педагоги мистецьких шкіл виступають проти нового – досить принизливого, як вони вважають, порядку атестації, різкого скорочення годин на викладання головних предметівю тощо. Цього разу вони, включаючи й представників Глухова, зібралися у Сумському вищому училищі мистецтв і культури імені Бортнянського, та прийняли резолюцію, де висловилюється незгода з, якщо відверто, дуже сумнівними новаціями.

Вл. інф.

Старовинні книги та банкноти

Минулої суботи на пункті пропуску «Бачівськ» прикордонники та митники попередили спробу незаконного переміщення через кордон старовинних книг і банкнот у багажному відділенні мікроавтобуса «Peugeot». Їхня господиня - наша співвітчизниця виїжджала га гьому до Росії як пасажир. Серед іншого, вона намагалася вивезти «СТИХОТВОРЕНІЯ Кольцова» , та «ИСТОРИЯ РИМСКОЙ ЛИТЕРАТУРЫ» - відповідно, 1846 і 1942 роківа видання, разом з 27 старовинними банкнотами часів Російської імперії, ЗУНР, СРСР та Угорщини.

Все це тепер вилучено, а на правопорушницю складені адміністративні матеріали

За інформацією ДПСУ



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости