Новость из категории: Новини

Гість з …тепер вже близької Туреччини

24 по 27 червня у Глухівському національному педагогічному університеті гостював доктор філософії в галузі хімії і методики навчання хімії турецького університету Афьон Коджетепе Ридван Ельмас.

Він зустрівся з представниками адміністративного та викладацького складу, завітав до зали рідкісних видань університетської бібліотеки, де його найбільше зацікавили праці з хімії та біології. Прочитав доктор Ельмас і лекцію про освітню систему своєї країни, де відверто та об’єктивно висвітлив як її переваги, так і недоліки, а також окреслив перспективи, пов’язані з сучасними інформаційними технологіями. Трохи згодом відбулося й обговорення. Іноземний гість завітав також до ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою. Тут його розповіді супроводжували коментарі та доповнення Тетяни МАРЕЄВОЇ, котра, серед іншого, ділилася своїми враженнями про стажування в університеті Афьон Коджатепе, де, як вже згадувалося, працює гість. Ридван Ельмас відвідав і Інститут луб’яних культур, професійно-педагогічного коледж, Центр позашкільної освіти, де найбільше враження на нього справили роботи талановитих вихованців гуртків з авіа- та судномоделювання. Завершив програму перебування гостя з такої. Здавалося, далекої, але тепер, напевне, набанато ближчої до Глухова Туреччини інструктивно-методичний семінар, де плідно поспілкувався з колегами – довженківцями на предмет перспектив розвитку міжнародної наукової співпраці .

Нагадаємо, що приблизно тижнем раніше Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка проводжав студентку університету Афьон Коджатепе Еліф Язіт, яка пройшла піврічний курс на факультеті філології та історії за програмою кредитної та академічної мобільності Erasmus +.
 
За інформацією + фото ГНПУ ім. Довженка


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости