Новость из категории: Культура

Захід до Дня народження Ади Роговцевої

16 липня 1937 року день народження Ади Роговцевої, нашої землячки, народної артистки України, Народної артистки СРСР, Героя України, однієї з найвідоміших жінок України. До цієї дати працівники Глухівської районної бібліотеки підготували літературні читання по книзі Ади Роговцевої «Мій Костя» на Радіо – Глухів (частота 104. 4 ), відео демонстрацію на бібліотечній сторінці в Facebook. В читальній залі проведений «Вернісаж одного портрету» з використанням телевізора Smart TV, де користувачі бібліотеки переглядали портрети Ади Роговцевої як з особистого її життя, так і її акторські образи. З екрану звучали вірші у виконанні самої акторки.

Захід доповнювала виставка «Живу для тих, кого люблю» про життя і творчість Ади Роговцевої. В бібліотеці підібрана тека про видатну землячку. Збирати її розпочали з 1974 року, коли краєзнавець Яків Кривко опублікував про А. Роговцеву матеріал в газеті «Народна трибуна» за 19 березня. На декількох виданнях зберігаються автографи Ади Роговцевої – в журналах «Новини кіноекрану» №3, 1977 рік, «Україна» №22 за 1981 рік та «Клуб и художественная самодеятельность» №2 за 1982 рік, в газеті «Глухівщина» за 19 вересня 1992 року.

За відносно недавній період папка поповнилися численними статтями з журналів «Натали», «Новое время», «Бурлекс», «Українська культура», «Україна», «КіноТеатр», в різних газетах місцевого та всеукраїнського значення. З 2012 року автор і упорядник літературно – мистецького альманаху «Українська хвиля» глухівчанин Петро Товстуха підтримує творчі стосунки з Адою Роговцевою, і її вірші тепер публікуються в цій збірці. Запрошуємо всіх шанувальників творчості Ади Роговцевої відвідати Глухівську районну бібліотеку та прочитати книги нашої землячки, публікації про її життєвий шлях.
 
Тамара Привалова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости