Новость из категории: Культура

Довженківські поетичні читання

У дні золотої осені в читальній залі Глухівської центральної районної бібліотеки традиційно проводяться поетичні читання. Цього року вони були присвячені Олександру Довженку, життя і діяльність якого пов’язане з містом Глуховом і учительським інститутом, де він навчався з 1811 по 1814 рік. Про цей період життя видатного письменника, кінорежисера розповів поет і журналіст Микола Гурець. Змістовним доповненням стали повідомлення постійного читача бібліотеки Миколи Жмурка та доцента ГНПУ ім. О. Довженка Наталії Троші про те, що Олександр Петрович є автором кількох поетичних творів.

Ведучий заходу Петро Товстуха, член Національної спілки письменників України, голова літературно – мистецького об’єднання «Українська хвиля», мабуть, закономірно перших до виступу запросив студентів, членів літературної студії «Слово», яка діє в ГНПУ ім. Довженка (керівник – доцент – філолог Світлана Цинько). Тепло зустрічали присутні поетичні читання Лілії Висоцької, Анастасії Збаражської, Вадима Ткаченка, Мар’яна Пасічника, Тетяни Кладько, Анни Гулакової. На суд читацької аудиторії свої твори представили місцеві поети Іван Дерпа, Валентин Коваленко, Анатолій Мироненко, Олександр Жуль, Олена Голуб, Тамара Роднова, Анатолій Бойко.

Учасники поетичних читань світлим словом згадали талановитого поета, журналіста, музиканта, почесного голову літературно – мистецького об’єднання «Звенигора» Миколу Єроху, який, на жаль, передчасно покинув цей чарівний світ. Знаково, що захід проходив в День Різдва Пресвятої Богородиці, то доречним був вірш Зиновії Дужкової «Божья Матерь Одигирия», який прочитала постійна читачка Галина Мороз.

Розгорнуті літературні викладки «Я народився і жив для добра і любові» про життя О. Довженка; «Осінній затишок з книгою» - поезія про природу; жовті кленові листочки, червона калина, яскраві чорнобривці, відеокліпи та тиха музика створили в читальній залі атмосферу чарівної осінньої краси. На закінчення Петро Товстуха запросив присутніх на презентацію чергового випуску літературно – мистецького альманаха «Українська хвиля», яка відбудеться найближчим часом.
 
Ніна Шубнікова, завідувач відділом обслуговування Глухівської ЦРБ


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости