Новость из категории: Культура

"Схід - рок" – живий, а «Сіверські землі» …

У Тростянці на відомому побудованому ще в далекому ХVІІІ ст. Круглому дворі, стартував традиційний фестиваль "Схід - рок".

Його відмінною рисою є те, що тут, на одному майданчику з "гуру" вітчизняного року можуть виступити молоді команди – щоправда, після жорсткого відбору. Так минулого року на чотири місця для «новачків» претендувало близько 500 (!) груп. Цього року на сцену виходитимуть близько 20 гуртів, в тому числі шведський The Headlines, з презентацією свого нового альбому "In the end" і українсько-американський Flit, який повернувся в Україну після восьмирічної відсутності. Окрема тема – виступи Дмитра ШУРОВА – Piano-боя, з видовищним енергетичним шоу.

 

Організатори розраховують на прибуття близько 10 тисяч шанувальників рокового жанру. Перемноживши це число на 400 грн. - вартість денного абонементу, або 700 гривень (два дні) можна дійти висновку, що рок-н-рольний «тусняк» у Тростянці та його околицях ще достоту живий, чого не скажеш, на жаль, про наш, глухівський. З сумом маємо констатувати що нинішнього літа Глухівщина залишилпся без свого рок – фесту «Северные земли», на якому, до речі, ніхто особливо не заробляв.

Світлий спогад «Северные земли» - 2017: продовження буде?

 

За інсайдерською інформацією, організатори не змогли зібрати 50 тисяч гривень. Саме стільки коштує проведення масштабного культурницького заходу, який проводився декілька років поспіль на мальовничому березі озера під Білокопитовим. На глухівському рок-фесті, між іншим, теж виступали відомі українські виконавці – наприклад, перший вокаліст «АС/DC» Дейв ЕВАНС.

Залишається по-доброму позаздрити тростянчанам, а наступного року прдбати, щоб «Северные земли» таки повернулися на наші терени.

Вл. інф.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости