Новость из категории: Новини

Новини коротко

Олімпійський тиждень у шостій школі

З нагоди святкування Олімпійського тижня у шостій школі відбулася низка спортивних заходів. Активний тиждень розпочинали з ранкової «руханки» кадети 6 та 7-А класів. Цікаві вправи на свіжому повітрі дарували школярам позитивні емоції, посмішки, радість.

За інформацією міського відділу освіти

Спортивне свято у другій школі

Його провели з нагоди Дня фізичної культури і спорту, в рамках тижня спорту, протягом якого відбуваються тематичні заходи, змагання, в тому числі й веселі старти першачків, котрі провів, відгукнувшись на запрошення вчительки Ольги МЄШКОВОЇ відомий глухівський спортивний діяч Микола КОЛТАКОВ.

Сорок шість школяриків розподілені по командах «Козачата» та «Силачі» помірялися силою та кмітливістю в шести різноманітних спортивних конкурсах. «Веселі старти» завершились з рахунком 3:3 – як кажуть, перемогла дружба. Кожного малого учасника нагородили грамотою та солодощами. М. Колтаков на фейсбучній сторінці «Глухів спортивний» висловив сподівання, що дітям свято, дійсно, сподобалось і заронило в них любов до фізкультури та спорту.

За інформацією ФБ-сторінки «Глухів спортивний»

Активізувати погашення заборгованості

Минулої п’ятниці відбулась нарада під головуванням виконуючої обов’язки міського голови Олени Демішевоі, за участі керівників міських комунальних підприємств. Розглянули питання погашення заборгованості за послуги, вирішили створити робочу групу з обстеження безхазяйного житла, пошуків спадкоємців, обліку нерухомості, яка й досі не приватизована, й також активізувати роботу з передачі матеріалів до суду.

Вл. інф.

Дві «бронзи» глухівчан

З 5 по 9 вересня у Конотопі відбувалися національні відкриті змагання юніорів з авіамодельного спорту. Честь Сумщини захищали вихованці міського центру позашкільної освіти Олександр МАСЛЬОНКО, та Роман БОБКО. Перший в особистому заліку виборов ІІІ місце з повітряного бою, другий – спромігся на такий же результат серед експериментальних моделей.

За інформацією Глухівського міського центру позашкільної освіти

ГАТІ СНАУ: українсько – німецький проект працює

Глухівський агротехнічний інститут відвідали експерти українсько-німецького проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України».

Асистентка проекту Ольга ЛУЧИНСЬКА та головний фінансовий експерт Едуард ЛУТЦ пересвідчилися в ефективному використанні оновлених лабораторій, фахових підручників та обладнання, наданих навчальному закладові в рамках проекту.

У вашому навчальному закладі чудова атмосфера. Помітно, що все обладнання, придбане в рамках проекту, який фінансується з коштів Міністерства сільського господарства Німеччини, використовується дійсно за призначенням, – зазначив Е. Лутц. – Сподіваюся, ваші студенти, викладачі та керівництво задоволені співпрацею.

На завершення керівництво вишу провело для експертів екскурсію навчальним закладом і до народного музею С.А. Ковпака.

За інформацією ГАТІ СНАУ

Озимини посіють менше

У порівнянні з минулим роком посівні площі під озимими культурами на Сумщині скоротяться трохи більше ніж на на 17 тис. га. Такі дані оприлюднили в Департаменті Агропромислового розвитку Сумської ОДА.​

Загалом на 11 вересня сільгосппідприємствами краю озимі зернові посіяно на 11300 гектарах. Згідно з попередніми даними, під урожай наступного року в області планують посіяти озимих зернових на площі 172100 га, тобто на 17 тисяч менше ніж минулого року. Найбільший мінус – понад 16 тисяч гектарів дає озима пшениця, на сотню гектарів менше засіють жита, 500 – ячменю. А ось посівна площа озимого ріпаку очікується у межах майже 16 тис. га, або на 2,5 тисяч більше у порівнянні з 2018 роком.

У дерево, в центрі Глухова

Дванадцятого серпня на нормальній з рівним асфальтовим покриттям ділянці вулиці Терещенків – практично в центрі міста - водій ВАЗа – «сімки» примудрився вискочити на бордюр та врізатися у дерево. Ніяких даних про постраждалих в цьому досить дивному ДТП поки немає. Поліція з’ясовує всі обставини справи.

Вл. інф.

«Нічийний» легковик у кюветі

Того-ж дня, 12 вересня, як повідомляє Шостка- Інфо, надійшло повідомлення, що між Маковим і Собичевим у кюветі лежить легковий автомобіль «Рено». У поліції зазначили, що він не мав номерів, а водія поряд не знаходилося. Довелося вилучати «нічию» автівку. Хто був за її кермом — наразі встановлюється. Є думка що ним міг бути мешканець Білої Церкви.

Інформація «Шостка – ІНФО»



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости