Новость из категории: Статті

Підлітки ризикували життям, лазячи по верхівці зруйнованої будівлі

Глухів вкотре прогримів на всю країну. Цього разу – «завдяки» поведінці групи місцевих підлітків. Минулої неділі, 22 вересня, о 14:20 на пульт ДПРЧ – 19 надійшло повідомлення, що на площі Свободи, м. Глухів, на обваленій стіні зруйнованої будівлі знаходиться дитина, яка не може звідти злізти. За викликом виїжджало відділення чергового караулу 19-ї державної пожежно-рятувальної частини.
Як розповів кореспонденту газети «Кур'єр» інспектор Василь Вавило, котрий безпосередньо рятував хлопця, справа йдеться про так звану стару тюрму. Саме на неї вдерлися школярі. «Там була ціла купа дітлахів віком 10 - 12, у тому числі – і дівчата!, - коментує Василь Юрійович. – Вони лазили по верхівці закинутої споруди, а потім всі злізли на землю. Окрім одного хлопця 2007 р.н., – той, залізши на обвалену стіну, повний страху, боявся спуститися вниз. Та компанія його не покинула - діти через телефон звернулись за допомогою до рятувальників». МНС - ники приставили до стіни драбину-палицю, по якій хлопчик самостійно спустився на землю. А потім повідомили про цей випадок у поліцію, і вже правоохоронці зайнялись батьками тих дітей. Адже те, що їх сини та доньки без нагляду дорослих гралися в аварійних місцях – означає лише одне: мами та тата не виконують свої батьківські обов'язки. Так, із – за недбалості рідних людей, прогалин у вихованні та абсолютного незнання та нерозуміння правил безпеки життєдіяльності недільні розваги групи юних глухівчан могли стати смертельними. І хто б за це відповідав? Даний випадок не залишився без уваги правоохоронців, МНЧ – ників та соціальних служб.
 
 
Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області закликає батьків слідкувати за своїми дітьми, роз’яснювати основні правила безпеки життєдіяльності й не дозволяти їм гратись в закинутих та аварійних будівлях. У глухівській поліції кореспонденту розповіли, що з кожною дитиною, яка в той день лазила по руїнах, була проведена профілактична бесіда стосовно того, що гратися в подібних місцях дуже небезпечно. Крім того батьків попередили, що наступного разу вже бесідами не обмежаться, а поліція буде вживати заходи за недбале виховання дітей. Що ж стосується служби у справах дітей, то, зі слів спеціаліста Валентини Філенко, поки що про даний факт їм не повідомляли. Почули ми й думку психолога. Так, охочі полазити по розвалинах – це здебільшого підлітки від 12 до 18 років. Як хлопці, так і дівчата.
 
Почуття страху у молоді притуплюється саме в 14-16 річному віці, і вона перестає боятися смерті та безпеки. «Те, що дітей тягне на «заброшки», пов'язане з жагою пізнання та цікавістю дослідження, - кажуть психологи. – Безумовно, такі прогулянки небезпечні. Батьки повинні пояснити дитині, що у випадку неприємності їй ніхто не зможе допомогти в таких місцях. Тож чи варте його життя та здоров'я хвилинна сумнівна насолода від гри на занедбаній споруді? Навряд чи. Мами з татами повинні будувати довірливі відносини зі своїми дітьми, спілкуватися з ними на різні теми, знати усі його захоплення, знати, де і з ким вони проводять час. А це можливо лише тоді, коли дитя довіряє мамі й татові.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости