Новость из категории: Статті

Глухів Інфо: «аффтар», пеши исчо!

Ресурс «Глухів Інфо», що стрімко набирає скандальної слави, дуже знервовано відреагував на нашу публікацію щодо одного з його «друзів».

Нагадаємо: той, фотографуючи пішоходів, які порушували порядок перетину «зебри» на Києво–Московській, сам грубо нехтував Правилами дорожнього руху, приткнувши свого легковика впритул до місця зупинки громадського транспорту.

Реакцією на наше маленьке викриття стала публікація – такий собі «наш ответ Чемберлену». Зазначимо, що його автор має у своєму послужному списку називання ялин соснами, відверту брехню щодо спалювання бур’янів на ділянці однієї з глухівських публічних осіб, постійне оперування нічим не підкріпленими різкими оціночними судженнями. І ось він «намалював» черговий опус, де звинувачує Олександра Буйкова в наклепі, викривленні фактів, і навіть – уявіть лише, який жах! – розпалювання ненависті до сайту «Глухів Інфо»! Зауважу: треба писати саме «до», а не «проти сайту», як «наваяв аффтар»! Так і хочеться йому побажати: «аффтар, пеши исчо!». З такими, вибачте на слові, писунами, мабуть, зробити більше для дискредитації видання, ніж сам «аффтар» – своїми недолугими, сповненими смислових та граматичних «ляпів» публікаціями, просто НЕМОЖЛИВО! Для читача з середньою освітою, аби усвідомив рівень тих, хто пише на «Глухів Інфо», наводимо кінцівку викривального опусу, зауваживши, що все інше – приблизно такого ж штибу:

Неудивительно, если Буйков младший во всех своих грехах вновь обвинит журналистов. Это же они "посмели” зафиксировать явный случай нарушения ПДД, исполняя свой служебный долг, и не ради сенсации, а для того, чтобы информировать, развлекать и просвещать, согласно главных принципов журналистских стандартов.

Мій добрий знайомий, журналіст за фахом, характеризував таку писанину одним ємним словом: «галіматня». Про «Буйков младший» без дефісу, «посмели» з якогось дива взяте у лапки, «явный случай» згадаємо побіжно. Хоча, а що, є таємні випадки? Явним може бути лише саме порушення, і писати треба «случай явного нарушения ПДД», а слід було б, у такому контексті – взагалі, без «случая». А як вам обізвати глухівських поліціянтів копами ( аналог нашого «мусора»)? У нас тут що, американські «бетонні нетрі»? Тільки там, як відомо, захисників правопорядку «віншують» таким малопочесним назвиськом всілякі гангстери, торговці наркотою, і, прости Боже, повії та збоченці.

Ну, і справжній перл, оце «согласно главных принципов журналистских стандартов»: по-перше, поставлене у неправильному відмінку, по-друге: а що це воно за диво таке – які у стандартів можуть бути принципи? Порада автору: якщо не розумієшся на мові, бери тлумачний словник, і вивчай, яке слово можна ліпити з яким, і до якого. Аж поки не усвідомиш, що таке мова. До речі, нас неодноразово інформували: одна з «аффтарок» «Глухів Інфо» часто хизується дипломом журфаку російського провінційного вишу. Коли це, дійсно, так, можна констатувати, що освітня система нашого північного сусіда отримала ще ту рекламу… Словом, їдьте до РФ вчитися на журналіста, і вас навчать писати, як на «Глухів Інфо»!

А тепер по суті. «Аффтар» , наплів дуже багато про якісь особисті мотиви Олександра Буйкова опублікувати статтю та відео, не спростувавши при цьому сам факт порушення Правил дорожнього руху(«пресловутих», чомусь вважає автор опусу), як вони пишуть, «читачем нашого видання». Щодо цього вельми «почесного» статусу фотографа,котрий протягом майже півгодини створював незручності для маршруток, теж виникають певні сумніви. З якого дива «простий читач» буде на голому ентузіазмі фотографувати – не мальовничі краєвиди або архітектурні шедеври, а «зебру» на залатаній-перелатаній проїжджій частині в обідній час? Тут варто зважити й на повідомлення Олександра Буйкова, що з ним виходив на контакт через соціальну мережу працівник магазину АТБ, представившись власником легковика, з якого велося приховане спостереження біля поліклініки та ТРЦ «Юність». Є певні підстави вважати, що сам він якраз цим і займався. До цього спонукають, зокрема, ракурс «викривальних» фото, що робилися, напевне, з водійського місця.

Якщо так, каже Олександр, то: « … виникає інше питання: чому він – за описом «Глухів Інфо», людина з активною життєвою позицією, дуже занепокоєна дотриманням ПДР у Глухові, не досліджував пішохідно-транспортний рух біля свого закладу, де набагато частіше, ніж деінде в нашому місті, виникають аварійні ситуації?»

А може маємо справу з банальною «заказухою»? Згодьтеся, такий варіант дуже правдоподібний. І як вам оце: «Следуя логике автора субтитров, любой читатель, приславший снимок в нашу редакцию автоматически считается журналистом нашего издания». Тут вже явне пересмикування: у нашій попередній публікації йшлося про «журналіста-викривача», у лапках. Коли це не ваш, хай і тимчасово оформлений, журналіст, то які він мав підстави вести приховане спостереження за громадянами, та фотографувати їх без їхньої згоди? Якщо відхрещуєтеся від нього, мало шановані «колеги», то просто підставляєте його, чинячи просто підло. Ви там щось згадували про свої архіви, де є якісь фото? Але ж є й інше – матеріали з візуальними підтвердженням чисельних порушень з боку ваших «друзів» – добровільних таємних спостерігачів.

Схоже, писуни з «Глухів Інфо» вимагаючи неухильного дотримання всіх можливих законів, норм і приписів, самі користуються інформацією, добутою, скажімо так, дещо сумнівним способом. Це істина, яку неможливо заперечувати, і хто таке робить, виглядає, м`яко кажучи, недалекою людиною. А взагалі, чи то хлопці, чи дівчата з «Глухів Інфо» (а як розпізнати, хто ви насправді – адже на відміну від нормальних журналістів не підписуєтесь під своїми пасквілями на сайті) з зазначених вами «информировать, развлекать и просвещать, согласно главных принципов журналистских стандартов», вам вдається хіба що розважити народ своїм … не буду вже вас ображати, чим.

Розміщене на шпальтах «Глухів Інфо» спонукає до висновку, що його «аффтарам» в силу їхньої низької професійної та творчої спроможності просто нічого сказати по суті, а тому вони скочуються до лайливих реприз й істеричних пустих звинувачень.

Андрій КОВАЛЕНКО

Олександр БУЙКОВ



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости