Новость из категории: Новини / Новини з відео

БЕЗПЕЧНЕ МІСТО: граната в центрі міста - зреагували швидко, рішуче, надійно… (відео)

Саме так спрацювали на антитерористичних навчаннях представники спецслужб, комунальники та приватна система зовнішнього відеоспостереження цілодобового магазину по Терещенській, 53, поряд з автовокзалом. Учасники відпрацьовували знешкодження закладки з гранатою у місці масового скупчення людей. Зі сторони все виглядало наступним чином. До кіоску «Теремок» підійшли двоє. Взявши по каві, вони представилися співробітниками «органів». Заклали муляж гранати десь о дванадцятій на п’яту. На той момент за млинцями стала матуся з двома дитинчатами: одному, на вигляд, 6 - 7 років, друге знаходилося у колясці. Слідом прилаштувався молодик, знову таки, з коляскою – такий собі «бебі – бум» навколо місцевого фаст-фуду. За півтори хвилини перевдягнені правоохоронці повідомили про небезпечну знахідку на «102».

Від цього моменту розпочалася спецоперація, котру від першої секунди до останньої і відстежували камери зовнішнього спостереження. Вони зафіксували і момент закладки учбової гранати, й сам «небезпечний» предмет, і, що, мабуть головне, обличчя «терористів», а також представила повний хронометраж подій. Як пояснив нашому кореспонденту начальник глухівської поліції Олексій  Борковець, організатори навчань мали на меті перевірити функціональну спроможність своїх підрозділів протидіяти терористичній загрозі. Події розгорталися наступним чином: за шість хвилин на місце події примчала поліція, на тринадцятій хвилині – з'явилася оперативна виїздна бригада енергетиків, ще через хвилину по тому - пожежний екіпаж (начальник нашого глухівського МНС Дмитро Гончаров вважає, що його підлеглі спрацювали на відмінно), потім – газова служба і «швидка». Щоб зібрати всіх, знадобилося 21 хвилина - цілком пристойний результат - зважаючи на розлогу локацію підрозділів компетентних служб у Глухові та не надто добрий стан доріг. Отже, можна вважати, що наші спецслужбовці завжди напоготові протидіяти терористичній загрозі, і не останній помічник їм у цій справі – надійна система зовнішнього відеоспостереження. Саме її застосування дає допомагає розкрити будь-який злочин, в тому числі й терористичний акт. Гадаємо, випадок з антитерористичним навчанням остаточно переконує, що запровадження відеоспостереження у прикордонному місті є життєво необхідним кроком, який спрямований насамперед на убезпечення життя його мешканців, не послуговує якимсь приватним інтересам.
 
Ось що каже з цього приводу один з авторів проекту «Безпечне місто» Олександр БУЙКОВ:- Ми розробили проект міського багатоцільового відеоспостереження, яке допоможе в роботі всім: і поліції, й СБУ, й МНС-никам, а також управлінню житлово-комунального господарства, національному заповіднику «Глухів» та іншим зацікавленим структурам - оперативніше реагувати на поточну ситуацію, в тому числі й у режимі онлайн. Сподіваюсь, глухівчани розуміють, що нормальне відеоспостереження з широким доступом потрібне для безпеки міста, глухівчан, збереження їх майна, покращення благоустрою, а не якоїсь надуманої «приватності».
 
За матеріалами відеоспостереження
 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости