Новость из категории: Інформація

Перетворення Глухівської ЦРЛ в КНП «Глухівська міська лікарня» триває.

Про роботу комісії з перетворення Глухівської центральної районної лікарні доповів на апаратній нараді керівників управлінь, відділів та структурних підрозділів міської ради, керівників комунальних служб, підприємств, установ, організацій міста голова комісії, заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи Глухівської центральної районної лікарні С.В.Носков.

Зокрема, він звітував про наступне. 27.09.2019 року на сесії Глухівської міської ради було прийнято рішення № 371 про припинення шляхом перетворення Глухівської центральної районної лікарні в комунальне некомерційне підприємство «Глухівська міська лікарня» Глухівської міської ради. Депутатами була визначена комісія з перетворення та її голова. Державному реєстратору подано заяву про початок процедури перетворення, опубліковано оголошення в ЗМІ, на офіційному сайті ЦРЛ та міської ради, розіслані повідомлення всім підприємствам з якими укладені договори про початок реорганізації, для пред’явлення вимог кредиторів. Наказом по закладу затверджено склад інвентаризаційної комісії та проведено інвентаризацію. На даний час замовлено послуги державної оцінки майна, проводиться процедура оцінки.
 
Комісією проведено 4 засідання на яких обговорено та прийнято комісійне рішення по поточним питанням. Ведеться робота по розробці статуту КНП, готується штатний розпис. Після проведення процедури оцінки майна буде сформований передавальний акт майна в КНП. Необхідно наголосити на тому, що таке необхідне рішення про перетворення Глухівської ЦРЛ депутати міської ради прийняли лише 27 вересня цього року, в той час, як вперше воно виносилось на розгляд сесії ще в жовтні 2018 р. Тоді, опозиційні депутати відмовились його проголосувати , та саботували прийняття цього рішення протягом усього 2019 року, ігноруючи відвідування засідань сесій майже у повному складі. Тож, часу залишилось мало, адже є певна поетапність та вимоги Національної служби здоров’я, яка й фінансуватиме лікарню після її перетворення та підписання угоди з НСЗУ на надання медичних послуг населенню . Нині Уряд продовжив кінцевий термін завершення цієї процедури до 1 квітня 2020 року. Раніше йшлось про дату 1 січня 2020 року. Перетворення проходить із метою оптимізації медичних закладів і установ у межах проведення медичної реформи в Україні.
 
Виконавчий комітет Глухівської міської ради.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости