Новость из категории: Статті

Зустріч з легендарною землячкою Катериною Шведовою

Здоров’я – це безцінне багатство людини, від якого залежить вся її життєдіяльність. При зустрічах та розтаваннях з дорогими та близькими людьми ми бажаємо один одному міцного здоров’я, так як воно є запорукою повноцінного та щасливого життя. Як же зберегти здоров’я та продовжити активність? Відповідь на це питання хвилює багатьох. Саме тому, за численними проханням студентів-пенсіонерів Університету третього віку «Активне довголіття» на зустріч з жінками поважного віку прийшла легендарна землячка, гордість українського спорту – Катерина Шведова. Спортсменка принесла зо два десятка своїх медалей і кубків, грамот, але це лише невелика частина із домашнього музею того, що отримала за перемоги Катерина Федосіївна. Працівники Глухівської районної бібліотеки підготували перегляд статей із місцевих газет про досягнення К. Шведової.

А публікацій з 2003 року набралось більше п'ятидесяти. Та й не дивно, якщо тільки за цей рік вона взяла участь у чотирьох змаганнях і з усіх повернулася з нагородами. 19 січня в Мінську на сьомому відкритому чемпіонаті Республіки Білорусь з легкої атлетики у закритих приміщеннях ветеранів спорту у штовханні ядра, стрибках у висоту, бігу на 800 метрів наша землячка була першою. В березні в Києві у такому ж чемпіонаті України стала абсолютною чемпіонкою. 18 серпня Катерина Шведова нагороджена медаллю «Фінішер» за участь у марафоні «Визволення», що проходить щорічно в Харкові, а у вересні вона посіла почесне друге місце на восьмих міжнародних змаганнях з легкоатлетичного кросу на призи Білоцерківської меблевої фабрики. В її планах - участь в грудні в чемпіонаті України, а в прийдешньому році вона підкорить ще й Прагу, столицю Чеської Республіки. В Польші, Фінляндії, Бельгії, Іспанії знаменита глухівчанка вже відстояла честь Збірної України серед ветеранів. Присутні дивувалися досягненнями Катерини Шведової та задавали численні запитання зірці спорту.
 
Їх цікавило все – і її вік, бо нікому не вірилось, що цій стрункій, моложавій, гарній жінці більше 70-ти років; і коли розпочала спортивну кар’єру; і про сім’ю; і про раціон її харчування; і як добирається на місця змагань, особливо за кордон. Всі думали, що такій видатній спортсменці виплачують великі гонорари, чи якось заохочує місцева влада. Виявляється, що Катерина Федосіївна вимушена сама собі заробляти кошти на поїздки. До 2014 року тринадцять років поспіль працювала на виноградниках в Криму. Дякувати Богу, є меценати в Глухові, які допомагають спортсменці, розуміючи значимість її перемог і для Глухова, і для України. Добрим слово Катерина Шведова згадувала Надію Вайло, Володимира Романенка, Миколу Маханькова та інших. Найбільшу грошову нагороду вона отримала на конкурсі «Гордість Сумщини-2008» - 5 тисяч гривень. Для учасників заходу спортсменка показала декілька вправ з її ранкової зарядки. А в кінці була ще й пісня, яку Катерина Федосіївна заспівала разом з Валентиною Панасенко. Година пролетіла непомітно, пенсіонери дізнались багато цікавого з життя спортсменки та зробили висновок, що в любому віці можна займатись улюбленою справою та ще й здобувати перемоги. Побажаємо Катерині Федосіївні вміння вистояти в будь-якому життєвому бою, ніколи не знати поразок і розчарувань, не втрачати форми і оптимізму, досягати всіх цілей і великих перемог і просто бути щасливою людиною.
 
Оксана Шум, Ніна Шубнікова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости