Новость из категории: Новини

Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього

У відповідності до Закону України «Про соціальні послуги» та з метою проведення роз’яснювальної, інформаційної, консультативної роботи з актуальних фінансових питань територіальним центром соціального обслуговування населення Глухівської міської ради спільно з Сумським державним університетом 10 – 11 травня 2017 року було проведено тренінг за програмою «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» для пенсіонерів студентів університету третього віку «Активне довголіття».
 
Такі тренінги проводяться фахівцями Сумського державного університету за підтримки міжнародного благодійного фонду «Український жіночий фонд». В перший день занять тренери Савельєва Юлія та Костенко Андріана познайомили учасників з основними банківськими та небанківськими фінансовими послугами, розповіли що ж таке бюджет, кому і навіщо він потрібен, розповіли про переваги та ризики банківських карток, про переваги та ризики позики, як запобігти шахрайству у сфері фінансових послуг і що треба знати про депозит та як захистити права споживачів фінансових послуг.

Другий день тренінгу був присвячений пенсійній абетці: огляду системи пенсійного забезпечення та її рівнів, недержавним пенсійним фондам та основам пенсійного забезпечення. Пенсіонери із задоволенням приймали участь в обговореннях, у виконанні інтерактивних вправ «Бюджет», «Життєві історії», «Фінансова лінія життя», «Фінансові звички», «Золота рибка», «Мої наступні кроки» та дискусії «Джерела фінансування на пенсії». Тренінг сьогодні є незмінним елементом системи навчання й розвитку в будь – якому навчальному закладі. Тренінг – це насамперед навчання, що опирається на досвід людини, а також допускає, що присутні на тренінгу люди, окрім отримання нової інформації, мають можливість відразу використовувати її на практиці, виробляючи нові навички.
 
Тож від даного тренінгу кожен отримав своє: тренери – досвід роботи з людьми поважного віку, пенсіонери – нові знання, які вони зможуть використати на практиці.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости