Новость из категории: Інформація

Територіальний центр звітує про роботу за 2016 рік

Існуємо на те, що отримуємо,

а живемо тим, що віддаємо

Вся діяльність колективу територіального центру соціального обслуговування була націлена на реалізацію стратегії реформування системи надання соціальних послуг, вивчення та впровадження Державних стандартів соціальних послуг, підвищення якості та ефективності їх надання, запровадження інноваційних форм роботи з людьми літнього віку.

 

Станом на 01.01.2017 виявлено 1158 осіб, які потребували соціального обслуговування всіма відділеннями територіального центру, фактично обслужено 1121, що складає 96,8 відсотка.

При територіальному центрі діє 3 відділення:

- соціальної допомоги вдома;

- організації та надання натуральної грошової та адресної допомоги (пункт прокату, перукарські послуги);

- денного перебування ( Університети ІІІ віку «Активне довголіття»).

Відділення соціальної допомоги вдома

 

надає одиноким непрацездатним громадянам біля 40 заходів послуги догляд вдома: купівля і доставка продовольчих і промислових товарів, виконання повсякденних послуг (підготування продуктів для приготування їжі, миття овочів, фруктів і посуду, винесення сміття та ін.), приготування їжі, годування (для ліжково-хворих), прання білизни, прасування білизни, дрібний ремонт одягу,заміна постільної і натільної білизни, прибирання житла тощо.

39 соціальних робітників обслуговували 403 одиноких та одиноко проживаючих непрацездатних громадян що складає 92% від потребуючих соціально-побутового обслуговування.

На надомному обслуговуванні знаходилося 15 інвалідів війни, 142 ветерани війни, 76 інвалідів загального захворювання, 165 ветеранів праці, 143 дітей війни. За категоріями серед них: 183 особи у віці старше 80 років, 376 громадян зі зниженою та значно зниженою та 14 – V групою рухової активності.

Відповідно до затверджених графіків роботи соціальні робітники відвідували своїх підопічних 3-5 разів на тиждень та надавали їм послуги відповідно до укладених договорів. За 2016 рік було прийнято на обслуговування 45 громадян, знято з обслуговування з різних причин – 76 особи (із них по причині смерті 31чол.). Кількість відвідувань становить 32649.

Для громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах, потребують сторонньої допомоги, не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю і мають рідних, які повинні забезпечувати їм догляд надаються платні соціальні послуги.

Тарифи на платні соціальні послуги затверджені рішенням виконавчого комітету Глухівської міської ради №273 від 24.11.2016 року. Платні послуги отримали 40 осіб на суму 25,7тис. грн.

Відділення з організації надання натуральної грошової та адресної допомоги для обслуговування малозабезпечених верств населення

постійно займається виявленням громадян, які потребують натуральної допомоги і забезпечує їх одягом , взуттям та продуктами харчування , надає допомогу в завезенні палива,а також комплекс господарських послуг (розпилювання і рубка дров, косіння трави, заміна замків, ремонт парканів, ремонт підлоги, ремонт вікна, врізання замків).

У 2016 році у відділенні отримали соціально – економічні послуги 573 особи, із них надано допомогу: продуктами харчування – 474 ос., на суму 28,6тис.грн. промисловими товарами – 209 ос. на суму 39,2 тис. грн., надано грошову допомогу 1 особі в сумі -500грн. Всього надано допомоги на суму 67,8 тис. грн.

Відділення співпрацює з підприємцями та організаціями міста, які надають благодійну допомогу продуктами харчування та промисловими товарами.

На свято Великодня пенсіонери, які обслуговуються територіальним центром, отримали 435пасхальних кексів на суму 7,6тис. грн., 98 осіб отримали хлібобулочні вироби на суму 1,1тис.грн.

Відділенням обслужені пенсіонери довгожителів 27осіб на суму 1,3тис. грн., чорнобильці 3 особи на суму 0,2тис.грн. та учасники бойових дій на території інших держав - 3 особи на суму 0,2 тис. грн., до дня партизанської Слави отримали подарунки 3 партизан на суму-0,3 тис. грн.

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги організовано поточні ремонти (51ос), прибирання прилеглої території (45ос.), пилка, рубка дров ( 23ос.), надано допомогу у завезенні палива ( 14ос.).

При відділенні створено пункт прокату, який надає реабілітаційні засоби потребуючим. Станом на 01.01.2017р. в пункті прокату технічних засобів реабілітації знаходиться 63 засоби реабілітації: 12 інвалідних візків, 9 ходунків, 31 палиця, 5 милиць, 2 судна великих, 2 судна малих, 1 стояк, 1 стійка парта. За 2016 рік реабілітаційні засоби отримали 47 осіб.

Відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги проведено акцію «Подбай про одинокого сусіда». Основною метою акції було надання допомоги літнім і хворим людям, які не мають можливості самостійно заготовляти овочі на зиму.

Відділення денного перебування

Щоденно відділення відвідують 30 пенсіонерів. На обліку у відділенні знаходиться 499 осіб.

Отримали масаж 169 осіб, виміряли тиск 490 осіб.

На базі відділення діють 8 груп „Здоров’я”. Серед відвідувачів груп - люди похилого віку, діти війни, інваліди загального захворювання та ветерани праці. Під час занять відвідувачі займаються загально зміцнюючою гімнастикою, дихальною гімнастикою, виконують вправи для покращення зору.

Метою занять є покращення функції опорно-рухового апарату, органів дихання, серцево-судинної системи, покращення зору, зменшення ваги, що збільшує рухову активність.

У відділенні обладнана спортивна зала, працює профілактор «Євмінова», створена кімната психологічного розвантаження, де проводяться реабілітаційні процедури: аромотерапія, рефлексотерапія, музикотерапія , арнітотерапія.

Університет третього віку «Активне довголіття» створено при відділенні денного перебування територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради 1 жовтня 2010 року. Мета університету - створення умов та сприяння всебічному розвитку людей похилого віку, надання допомоги в адаптації до сучасних умов життя шляхом оволодіння новими знаннями, підвищення якості життя, завдяки забезпеченню доступу до сучасних технологій та адаптації до технологічних перетворень, можливість розширення кола для спілкування та обміну досвідом, сприяння активному довголіттю людей старшого віку.

Навчається в університеті 115 пенсіонерів. Усі бажаючі мають можливість відвідувати заняття за власними інтересами та уподобаннями.

Працюють такі факультети: краєзнавчий факультет, факультет здорового способу життя, факультет соціально - побутової адаптації, факультет інформаційно-комунікаційних технологій,

факультет літератури та мистецтва, православний факультет, декоративно-прикладного мистецтва

Порівняно з попередніми роками спостерігається позитивна динаміка зростання кількості осіб, що бажають отримати якісні оздоровчо-профілактичні та соціально-педагогічні послуги у відділенні. Протягом року проводилася роз’яснювальна робота серед населення по наданню соціальних послуг, шляхом розповсюдження пам’яток.

Кількість заходів проведених у відділенні - 251

Робота територіального центру постійно висвітлювалась на сайтах міської ради, управління соціального захисту, територіального центру та місцевих ЗМІ.

Сьогодні колектив територіального центру займає передові позиції серед терцентрів області, ділиться своїм досвідом із колегами, оберігає і примножує кращі традиції та впроваджує все нове і прогресивне, прагне надавати соціальні послуги в повній мірі, якісно і ефективно, щоб задовольнити потреби жителів Глухова.

Глухівський територіальний центр



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости