Новость из категории: Новини

Проведено семінар «Сімейний патронат»

02.02.2017 на базі міськрайонного центру зайнятості начальник відділу соціальної роботи Глухівського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Олена Юденич провела семінар «Сімейний патронат» для безробітних осіб. Сімейний патронат – це професійна комплексна послуга, що передбачає: тимчасовий догляд і виховання дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах та потребує захисту, в сім’ї патронатного вихователя, та одночасне надання фахівцями соціальної сфери інтенсивних підтримуючих послуг сім’ї дитини для відновлення її здорового функціонування. Сімейний патронат допомагає дітям, чиї батьки деякий час не можуть опікуватися ними в силу різних життєвих обставин.

Адже бувають випадки, коли через хворобу чи смерть батьків за дітьми нікому доглянути, або через недбалість чи жорстоке поводження дитині загрожує небезпека. Непоодинокі випадки відмови від дитини у пологовому будинку, коли бюрократична тяганина з «відмовою» триває кілька місяців, а немовлята у той час безпомічно чекають своєї долі насамоті в лікарняній палаті... У таких ситуаціях дитину на певний час передають на виховання у професійну патронатну сім’ю. Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя визначається відповідно до індивідуальних потреб дитини, виявлених обставин та їх впливу на стан дитини та не повинен перевищувати 3 місяців. В особливих випадках за рішенням органу опіки та піклування термін перебування під патронатом може бути подовжений, однак загалом не повинен бути більшим за 6 місяців. Патронатний вихователь зараховується на роботу за трудовим договором до бюджетної установи соціального захисту населення.

Якщо Ви сім’я, яка має позитивний досвід виховання власних дітей (дорослих або підліткового віку), проживаєте в м.Глухові на спільній (власній чи орендованій) житловій площі, маєте вищу освіту й небайдужі до долі дітей, які залишилися без батьківського піклування, звертайтеся за інформацією, як тимчасово підтримати дитину в складних життєвих обставинах на платній основі»

За детальною інформацією звертайтесь за адресою: м.Глухів, вул. Інститутська, 3 (територія ЦРЛ, приміщення пологового відділення І поверх), тел. 3– 28 – 73.

За інформацією Глухівського МЦСССДМ

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости