Новость из категории: Культура

Лялька - мотанка з Інгою Полілуєвою

Лялька-мотанка. Саме так називається маленьке диво, яке ми навчилися виготовляти з паперових серветок власноруч з майстринею Ямпільського центру дитячої та юнацької творчості Інгою Полілуєвої 12 січня. Звичайно, це все можна зробити і вдома, дивлячись в інтернеті, та той хто відвідував майстер-класи в Глухівській районній бібліотеці знає, що спільна робота надає натхнення, заряджає позитивною енергетикою, спонукає до творчих пошуків і приносить неймовірні почуття задоволення від результатів своєї праці, від виробу, в який вкладено частинку своєї душі. А якщо це обереги, то це ще і велика відповідальність. Під час створення ляльки кожна дрібниця має своє значення. До речі, робити ляльку як оберіг, треба було тільки в «хороший» період, краще взимку.

Відвідувачі майстер- класу виготовили три обереги, і скручуючи лице кожної ляльки, загадали сокровенне бажання, яке повинне збутися в цьому році. Здавалося б: ну що там такого важкого - скручуй, згортай, перемотуй ниткою. Та все ж таки, цілих дві години прийшлося старанно попрацювати, щоб все вийшло гарно. Творили всі – і діти, і, навіть, знані глухівські майстрині, як Ольга Петрук. Кажуть – випадкових зустрічей не буває. Двом рукодільницям було про що поговорити. І (як я почула краєчком вуха – наша Ольга Андріївна отримала пропозицію відвідати Ямпіль зі своєю виставкою ляльок-мотанок). А ще на зустріч з Інгою Полілуєвою прийшов Михайло Михайлович Часницький, директор музею історії євреїв Глухівщини, який познайомився з нею на відкритті виставки- експозиції «Простiр часу» в Ямпільському районному краєзнавчому музеї, де він представив свою колекцію календарів. Хоч він сам і не робив ляльок, та був головним експертом і поціновувачем виробів. Він висловив подяку Інзі Володимирівні за її працю, за те, що вона ділиться своїм досвідом з глухівчанами. Інга Володимирівна передала нам колекцію паперових ляльок від своїх вихованців гуртка з Ямполя. Ці обереги вже знайшли своє місце на експозиції «Час читати» в нашій бібліотеці. Сама майстриня розповіла, що на Сумщину потрапила через війну на сході України ще в 2014 році, вона переселенка з Донбасу.

За освітою – практичний психолог, кандидат психологічних наук, керівник гуртка "Лялька-мотанка", напрямок - лялькотерапія, Ямпільського районного центру дитячої та юнацької творчості. Ще Інга Володимирівна сама виготовляє намисто, займається де-купажем по керамиці та працює зі шнуром. В Глухові вона вже не вперше, неодноразово була учасником різних свят та фестивалів. Сумщину полюбила всією душею, і хоч житлові умовив переселенки далеко не найкращі, і хоч їй пропонують більш перспективну роботу в іншому місті України, та Інга Володимирівна себе відчуває в наших краях рідною, і їй тепер важко відірвати ті пагінці добра і творчості, які тут проросли . Тож побажаємо їй завжди бути при ділі, ніколи не втрачати ентузіазму в роботі і віри в себе, постійно знаходити все нові джерела натхнення, створювати щось неймовірно красиве і цікаве, пишатися своїми перемогами та дивувати всіх своєю чудовою творчістю.
 
Ніна Шубнікова, завідувач відділом обслуговування Глухівської ЦРБ


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости